19.1 C
Paşcani
joi, mai 2, 2024

Cum salvăm mâncarea rămasă de la masa de Crăciun. Cozonacul nu trebuie aruncat, ci transformat într-o delicatesă

Risipa alimentară de Crăciun continuă să fie o problemă în România, deşi lumea se plânge de preţurile din ce în ce mai mari ale ingredientelor! Cu toate acestea, oamenii au cumpărat la fel de multe alimente ca şi în alţi ani, iar acum se gândesc serios să arunce la gunoi ce nu s-a mâncat până acum. Cu toate acestea, există câteva trucuri ce nu vă vor face să regretaţi investiţia făcută în masa de Crăciun. Important este să nu o luaţi de la capăt de Revelion.

„Cozonac făcut acum trei-patru zile, nu l-a mâncat nimeni, ajunge la coşul de gunoi.”

Este soarta multor produse pregătite special pentru Crăciun. Şi asta pentru că românilor le plac mesele îmbelşugate.

Chef Cezar Munteanu, ambasador al luptei împotriva risipei alimentare:Ne uităm…cât poţi să mănânci de sărbători? În prima zi mănânci ceva mai mult, după care te-ai săturat. După aia, ai să vezi..e deschis la shaorma şi mâncarea din frigider ţi se strică. Cumpăraţi responsabil. Nu în cantităţi uriaşe. 

Este soarta multor produse pregătite special pentru Crăciun. Şi asta pentru că românilor le plac mesele îmbelşugate.

Chef Cezar Munteanu, ambasador al luptei împotriva risipei alimentare: Ne uităm…cât poţi să mănânci de sărbători? În prima zi mănânci ceva mai mult, după care te-ai săturat. După aia, ai să vezi..e deschis la shaorma şi mâncarea din frigider ţi se strică. Cumpăraţi responsabil. Nu în cantităţi uriaşe. 

Teodora Iacob, fondator Școala de Mediu: Să facem un inventar al produselor care ne-au rămas deja din perioada Crăciunului. Să ştim câţi invitaţi vom avea, să stabilim un meniu precis şi, pe baza lui să facem o listă. Să nu mergeţi la cumpărături fără o listă, pentru că vom fi tentaţi să cumpărăm şi produsele de care nu avem nevoie. 

Cezar Munteanu, ambasador al luptei împotriva risipei alimentare: Multe legume, din păcate multe produse din carne. Nu mai spun de cozonac, pâine. Cam totul se cumpără în exces şi asta e o mare problemă. 

Continuarea pe Observator 

Alte articole