13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Cum să îți amenajezi locuința ca în reviste. Idei pentru un plus de stil și confort

Când te muți într-o casă nouă sau pur și simplu îi dorești o schimbare a spațiului în care locuiești deja, începe căutarea frenetică a obiectelor de decor, a mobilei, a materialelor de renovare, totul pentru a amenaja o casă așa cum ai visat. 

Amenajarea locuinței poate transforma orice spațiu banal într-unul deosebit, mobilat cu stil, confortabil și modern, exact așa cum vezi în reviste sau în emisiuni de televiziune. 

Deși pare o sarcină dificilă, dacă ții cont de câteva reguli pe care le respectă designerii de interior și îți folosești imaginația din plin, vei obține rezultatul mult dorit. 

Iată câteva idei pentru amenajarea unei locuințe de vis

 • Dacă ești adeptul unei locuințe moderne, poți opta pentru un stil industrial în living, acesta câștigând teren în ultimii ani și fiind din ce în ce mai des abordat în amenajarea locuințelor. Poți opta pentru pereți ce par nefinisați, rafturi metalice, podele din parchet masiv, cu o tentă vintage sau obiecte de decor ce completează acest spațiu precum: o mașină veche de scris, un aparat de radio de pe vremea bunicilor, vase cu flori vintage sau chiar un fier de călcat vechi.
  • Bucătăria este locul unde ai mereu nevoie de spațiu suplimentar, iar locurile de depozitare nu sunt niciodată prea puține. Pentru a te putea bucura de aceste două lucruri, poți schimba dulapurile și coloanele pentru bucătărie cu unele potrivite. 

  Poți decora bucătăria cu câteva ghivece cu plante verzi, acestea vor da un aer fresh locului în orice perioadă a anului. În plus, dacă îți plac florile, poți opta pentru o vază colorată pe masa principală unde să ai grijă să ai mereu flori proaspete, care vor înveseli atmosfera. 

  • O locuință aerisită este de preferat în locul uneia pline de obiecte nefolositoare. Pentru a te bucura din plina de propria casă, este momentul să faci curățenie generală și să scapi de orice lucru inutil, care nu face decât să încurce și să încarce casa.
  • Lumina naturală este extrem de importantă într-o casă, astfel că poți profita din plin de ea amenajând un colț pentru lectură, scris sau creație în locul cel mai luminos al locuinței. Pentru a te bucura de colțul preferat în orice moment al zilei, poți apela la câteva lămpi decorative, dar care vor da suficientă lumină pe timpul nopții.
   • Culorile predominante folosite în amenajarea unei case sunt extrem de importante. Dacă ești fericitul posesor al unei locuințe cu spațiu vast, te poți juca aproape cu orice nuanță, însă atunci când ai un apartament de două sau trei camere, trebuie atenție suplimentară la alegerea culorilor. 

   Pereții în nuanțe închise vor face ca spațiul să pară mai mic, mai închis, în schimb un var sau un tapet de culoarea untului va crea impresia de spațiu mai mare și luminozitate maximă.

   Tot pe aceeasi idee, poți amplasa și o oglindă înaltă pe unul din pereți, care, nu numai că te va ajuta atunci când vei ieși din casă, dar va crea falsa impresie de mărire a spațiului de locuit. 

   Dacă te-ai apucat de amenajarea locuinței, nu trebuie să îți fie teamă de lucruri noi. Ține cont de ceea ce îți dorești, stabilește-ți un buget și bucură-te de propria inspirație! 

   Surrsa foto: Pexels.com

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

Proiect de Regulament, atentat la liberatea presei. Jurnaliștii care nu scriu cum vrea primarul Pintilie, nu vor fi acreditați -DOC

Jurnalistii care nu prezinta informatiile exact asa cum au fost ele furnizate de reprezentantii Primariei si care...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI