11.1 C
Paşcani
vineri, aprilie 26, 2024

Cum poţi muri cu zile în spital: un caz zguduitor la Hârlău. Managerul, acuzat de malpraxis

Managerul de la Spitalul Orăşenesc Hârlău, acuzat de malpraxis: ar fi confundat o peritonită gangrenoasă, boală mortală, cu o banală indigestie. Un copil de 3 ani şi şapte luni din Hârlău a fost la un pas să-şi piardă astfel viaţa, din cauza unei peritonite gangrenoase diagnosticate abia în ultimul moment. Medicii din Hârlău, care au evaluat iniţial starea de sănătate a copilului, au spus că micuţul ar fi suferit doar de o simplă “balonare”. Printre cei care l-au investigat iniţial se află şi dr. Lilian Ciubara, actualul manager interimar al Spitalului Orăşenesc Hârlău şi chirurg la unitatea sanitară amintită. Părinţii copilului au depus plângeri atât la Colegiul Medicilor, la Ministerul Sănătăţii, dar şi la Parchet. Ce povestesc aceştia te lasă cu gura căscată de uimire şi revoltă.

Calvarul familiei Samciuc din Hârlău a început pe 22 martie, când cel mic s-a plâns de dureri puternice de burtă. Îngrijoraţi de starea băiatului, părinţii au decis să-l ducă pentru investigaţii la spitalul din localitate, la secţia de Pediatrie. Odată ajuns pe secţie, văzând că băiatul nu se simte bine, prezenta şi febră de 38,4, medicul pediatru de gardă, dr. Claudiu Mânzală, a decis recoltarea unei probe de sânge pentru analize şi efectuarea unei ecografii abdominale.

„După examinarea imagistică, doamna doctor Daniela Triandaf (şefa Laboratorului de Imagistică – n.r.) a spus că cel mic nu are nimic, este doar puţin balonat, şi că în rest nu sunt alte probleme. Între timp, veniseră şi analizele de sânge, care indicau o infecţie, undeva în organism. Este posibil ca, din cauza faptului că băiatul era puţin răcit, medicul pediatru să fi fost dus în eroare”, a spus Marian Samciuc, tatăl copilului.

În ziua respectivă, la Spitalul Hârlău copilul a fost externat cu diagnosticul „sindrom dureros abdominal, traheobronşită acută, trombocitoză reactivă, hiposideremie”. Tot pe biletul de externare, la examenul paraclinic, respectiv ecografia abdominală, este specificat faptul că ficatul, colecistul, parenchinul şi splina erau normale, doar că micul pacient prezenta o „aerocolie importantă”.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole