22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Cum au fost urmăriți și prinși tinerii care aduceau cannabis din Spania în Paşcani

Singura femeie din grup este şi singura care a primit cu suspendare.

Trei păşcăneni au fost condamnaţi pentru trafic de droguri, fiind acuzaţi că aduceau cannabis din Spania şi îl revindeau în Iaşi şi Paşcani, la preţuri de 80-100 lei gramul. Deşi anchetatorii cunoşteau activitatea infracţională a celor trei încă din 2016, timp de doi ani nu au putut strânge nicio probă, pentru că vânzarea drogurilor se făcea doar către persoane bine cunoscute de traficanţi. Ca urmare, cei trei au putut fi judecaţi doar pentru activitatea lor din perioada martie 2018 – ianuarie 2019.

Conform rechizitoriului, în martie 2018, unul dintre cei trei s-a aprovizionat cu 300 grame de cannabis pentru consum propriu, dar şi pentru comercializare. O cantitate de 120 de grame de drog a fost ambalată în doze de 0,4-0,5 grame şi vândută la preţul de 50 lei/doză. În ianuarie 2019, cantitatea iniţială de drog a fost epuizată, aşa că a luat decizia de a cumpăra cantităţi noi de la un cunoscut plecat în Spania. Acesta i-a trimis 400 de grame, la preţul de 500 de euro, prin intermediul unei societăţi de transport. Cannabisul a fost ulterior comercializat în diferite localuri din Paşcani, cum ar fi cazinoul Imperial, barul Art Café sau restaurantul Retro, ori în parcarea magazinului Minimax. În februarie 2019, pe fir au intrat şi anchetatorii sub acoperire, care au început să cumpere cannabis de la traficanţi. Ulterior, traficanţii au mai primit din Spania o dată 320 grame de cannabis, iar a doua oară un kilogram. Un ultim colet, de 2 kg, a fost interceptat de anchetatori pe 22 mai 2019 şi lăsat să treacă, pentru a permite identificarea precisă a destinatarilor.

Doi dintre ei aveau să fie arestaţi la domiciliu a doua zi. Al treilea a încercat să fugă din Paşcani spre Italia, fiind însă oprit de poliţişti pe raza comunei Hălăuceşti. Trimişi în judecată, George Lupu, Alexandru Popoaia şi Florentina Maghercă şi-au recunoscut faptele în totalitate, ceea ce a făcut ca şi sentinţa judecătorilor să fie mai blândă. Unul dintre bărbaţi a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, iar altul, 4 ani de închisoare. Maghercă a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Sentinţele nu sunt definitive, cazul aflându-se pe rolul Curţii de Apel.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow