3.6 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Cum ar putea arăta Pământul peste 500 de ani. Scenariile sumbre sunt mai probabile pentru omenire decât viitorul mult visat

În prezent, oamenii de știință au abilitatea de a face predicții relativ corecte cu privire la viitorul omenirii.E logic, însă, ca aceste predicții să fie din ce în ce mai imprecise cu cât viitorul imaginat e mai îndepărtat.

Astfel, s-ar putea să fie destul de dificilă realizarea unor predicții pentru următorii 500 de ani. Gândește-te doar cât de multe ar fi putut să-și imagineze un om din vremea lui Ștefan cel Mare cu privire la prezentul nostru.

Pentru o predicție relativ corectă, însă, putem ține cont de două procese importante care transformă planeta. Unul se referă la ciclurile naturale ale Terrei, precum rotația și revoluția, iar celălalt se referă la activitățile viețuitoarelor de pe planetă.

Pământul este într-o continuă schimbare, însă o bună parte dintre aceste schimbări au loc pe perioade geologice, de zeci de mii de ani, astfel că 500 de ani reprezintă un interval scurt. Nu pentru oameni, sigur, însă pentru planetă este un interval infim.

Efectele viețuitoarelor asupra Pământului, cu precădere cele ale existenței oamenilor, sunt mai dificil de prezis într-un mod corect. O lovitură dată unui ecosistem poate produce o serie de reacții în lanț, afectând un alt ecosistem aparent independent de primul.

Oamenii defrișează masiv pădurile planetei și distrug astfel habitate însemnate pentru activități antropice. În plus, speciile invazive sunt mutate în diverse zone, perturbând ecosisteme întregi.

sursa fanatik

DE LA ACELAȘI AUTOR

Medic de la Spitalul de Urgență Pașcani decorat de președintele țării cu ordinul “Meritul Sanitar”

Seful sectiei ATI de la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, medicul Sergiu Ungureanu, a fost decorat de...

FOTO/VIDEO Ziua Națională a României, marcată și în satul Soci

Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata si in satul Soci. La biserica de lemn, inchinata ostasilor...

FOTO/VIDEO – Paradă militară, de Ziua Națională a României, la Lespezi

Lespezenii s-au bucurat miercuri, de Ziua Nationala a Romaniei, asa cum nu au facut-o niciodata, la ei...

Ziua Națională a României, în orașul Hârlău – FOTO/VIDEO

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Harlau. Evenimentul a început de la ora 10:30,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI