20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Cum alegi asigurarea medicală privată potrivită nevoilor tale? TOP 4 detalii la care să fii atent (P)

O asigurare medicală de sănătate te-ar putea salva de cheltuieli enorme într-o situație neprevăzută. Chiar dacă nu ai avut nici o problemă de sănătate în ultimii ani, este imposibil să eviți unele riscuri, fără a-ți asigura cea mai importantă valoare – sănătatea. Cu toate acestea, identificarea asigurării medicale potrivite poate fi o sarcină destul de anevoioasă, odată ce ajungi în lumea asigurărilor private de sănătate.

Pentru a studia industria asigurărilor private, este extrem de important să știi anumite trucuri, pentru a evita eventuale dezamăgiri.

Descoperă top patru detalii importante în alegerea asigurării medicale private:

  • Ce acoperă o asigurare medicală privată

Asigurarea medicală privată poate acoperi diferite nevoi, în funcție de solicitările clienților. Este important să studiezi planul companiilor de asigurări și să cunoști ce acoperă o asigurare medicală privată. Spre exemplu, un plan de bază ar putea include îngrijirea în cadrul unui spital, teste de laborator, radiografii sau alte scanări. 

Este important să atragi atenție la serviciile de ambulatoriu, adică acele servicii care nu necesită spitalizare întrucât nu sunt incluse în toate abonamentele. Spre exemplu, asigurarea privată de sănătate Confort Med de la Asirom.ro are pachet ambulatoriu și acoperiri suplimentare, în baza cărora îți poți personaliza pachetul.

  • Cât ești dispus să achiți

Costurile unei polițe private diferă în funcție de mai multe criterii, precum vârsta clientului, starea acestuia de sănătate, pasiunile solicitantului și cât de riscante sunt. Fiecare detaliu se include într-un contract pe care ar urma să-l închei cu asiguratorul. Pentru a afla prețurile pachetelor medicale disponibile, fii pregătit să contactezi companiile pentru a solicita prețurile sau să faci un research pe site-urile acestora. Cu toate acestea, costul asigurării private te-ar costa mai puțin decât eventuale cheltuieli pe care le-ai suporta în cazul apariției unor probleme de sănătate.

  • Atenție la contractul de asigurare 

Un contract de asigurare poate fi extrem de lung și complex, astfel încât să ajungă la 15 pagini, dar merită să-l citești cu atenție. Specialiștii în asigurări recomandă să iei contractul acasă și să-l studiezi fără a fi influențat de asigurător sau alte persoane din companie. Este bine să știi câteva aspecte la care să atragi mai multă atenție, precum costurile care nu sunt acoperite de pachetul medical ales. De obicei, această secțiune conține în jur de o pagină dedicată acestui aspect.

  • Asigurarea medicală versus abonamentul medical

În căutarea asigurării medicale private potrivite nevoilor tale, s-ar putea să ai și opțiunea de a-ți crea un abonament medical, care este opțional și implică anumite  pachete de prevenție. Adică, cu un abonament medical nu vei putea beneficia de intervenții chirurgicale mai complexe. În schimb, vei putea afla în timp rezonabil despre anumite afecțiuni, pentru a le preveni. Totuși, profesioniștii susțin că abonamentele și asigurările medicale sunt complementare și atunci când stai la dubii, apelează la sfatul unui expert în domeniul asigurărilor.

Așadar, majoritatea asigurărilor medicale private acoperă cheltuielile de spitalizare și tratamentul zilnic, dar nu întotdeauna asigură tratament ambulatoriu sau teste diagnostice. Atunci când vei căuta pachetul medical potrivit, vei atrage atenția la aceste detalii și vei acorda toate întrebările care îți apar, pentru a alege cât mai rațional planul asigurării.

Sursă foto: PixabayUrmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Invitație la un atelier de pictura pe vase ceramice

Vesti bune pentru copiii pasionați de arta. Casa de...

Turul orașului pe bicicleta, la Targu Frumos

Copiii din Targu Frumos sunt invitati la un tur...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow