4.2 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Cum a scăpat un tânăr de o încadrare la tentativă de omor

Un tânăr din Belceşti va ajunge în spatele gratiilor după ce şi-a lovit de mai multe ori cu cuţitul un consătean. El a scăpat totuşi ieftin, fiind judecat doar pentru lovire sau alte violenţe, nu pentru tentativă de omor.

Incidentul a avut loc la începutul lunii martie, când Mihai Constantinescu şi G.C. s-au întâlnit pentru a merge în vizită la sora celui de-al doilea. Amândoi erau băuţi, dar iniţial nimic nu arăta că se va întâmpla ceva grav. Au plecat pe drumul de întoarcere pe seară, în căruţa lui Constantinescu. Pe drum, între cei doi a izbucnit un conflict. Constantinescu biciuia calul pentru a-l face să alerge în galop, G.C. temându-se că ar putea cădea din căruţă. Pe de altă parte, G.C. insista ca amicul său să oprească, pentru a merge la braconat peşte. În contextul acestui conflict, Constantinescu l-a lovit de mai multe ori pe prietenul său cu un cuţit, în piept şi în spate. Victima a reuşit să fugă către un bar din apropiere, de unde a fost preluat de ambulanţă. Din fericire, rănile nu au fost foarte grave, pentru vindecare fiind necesare doar două săptămâni de îngrijiri medicale.

Trimis în judecată, Constantinescu şi-a recunoscut fapta, dar nu mai ţinea minte cu ce lovise. Deşi rănile erau clar de cuţit, tânărul a afirmat că lovise cu o furcă. Amănuntul nu a avut însă nicio influenţă asupra deciei finale a magistraţilor Judecătoriei Hârlău. Aceştia nu au putut reţine în favoarea inculpatului niciun fel de circumstanţe atenuante, dar au reţinut totuşi că tânărul se afla la primul conflict cu legea penală. Pedeapsa stabilită a fost de 3 ani şi 4 luni de închisoare. Dacă ar fi fost judecat pentru tentativă de omor, minimul de pedeapsă ar fi fost de 5 ani de închisoare. Condamnatul a făcut apel împotriva sentinţei, acesta urmând să fie judecat în a doua jumătate a lunii august.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Medic de la Spitalul de Urgență Pașcani decorat de președintele țării cu ordinul “Meritul Sanitar”

Seful sectiei ATI de la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, medicul Sergiu Ungureanu, a fost decorat de...

FOTO/VIDEO Ziua Națională a României, marcată și în satul Soci

Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata si in satul Soci. La biserica de lemn, inchinata ostasilor...

FOTO/VIDEO – Paradă militară, de Ziua Națională a României, la Lespezi

Lespezenii s-au bucurat miercuri, de Ziua Nationala a Romaniei, asa cum nu au facut-o niciodata, la ei...

Ziua Națională a României, în orașul Hârlău – FOTO/VIDEO

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Harlau. Evenimentul a început de la ora 10:30,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI