15 ianuarie. Astazi se implinesc 169 de ani de la naşterea marelui scriitor Mihai Eminescu şi totodata sarbatorim, Ziua Culturii Naţionale. O zi importanta pentru tara, avand in vedere ca il sarbatorim pe cel care a fost numit poetul national al Romaniei.

Biblioteca Municipala „Leonard Gavriliu” din Pascani a organizat astazi o expozitie de carti scrise de Mihai Eminescu, iar in institutie au rasunat melodii dupa versurile scriitorului.

La Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” nu a fost organizat nimic astazi, insa o manifestare dedicata scriitorului ar urma sa aiba loc zilele urmatoare. Programul va fi prezentat de profesori si elevi si dat fiind faptul ca acestia abia s-au intors din vacanta, au nevoie de timp pentru a-l pregati.

La Hirlau, elevii Liceului Tehnologic s-au mobilizat si au organizat o manifestare omagiala la Muzeul Viei si Vinului. Au cantat si recitat poezii scrise de Mihai Eminescu.

Luceafarul poeziei romanesti a fost sarbatorit cu o seara literara si la Caminul Cultural din Parcovaci. Au avut loc recitari din opera poetului, prezentari biografice, cantece inspirate din opera eminesciana si o expozitie tematica realizata de profesorul Ioan Musei.

Mentionam ca Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi scriitori români, fiind considerat poetul naţional. Începând din 2011, pe 15 ianuarie, este sărbătorită şi Ziua Culturii Naţionale.

Slider


loading...
Slider