19.4 C
Paşcani
sâmbătă, mai 25, 2024

Cum a fost sarbatorit Eminescu la Pascani si Hirlau

15 ianuarie. Astazi se implinesc 169 de ani de la naşterea marelui scriitor Mihai Eminescu şi totodata sarbatorim, Ziua Culturii Naţionale. O zi importanta pentru tara, avand in vedere ca il sarbatorim pe cel care a fost numit poetul national al Romaniei.

Biblioteca Municipala „Leonard Gavriliu” din Pascani a organizat astazi o expozitie de carti scrise de Mihai Eminescu, iar in institutie au rasunat melodii dupa versurile scriitorului.

La Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” nu a fost organizat nimic astazi, insa o manifestare dedicata scriitorului ar urma sa aiba loc zilele urmatoare. Programul va fi prezentat de profesori si elevi si dat fiind faptul ca acestia abia s-au intors din vacanta, au nevoie de timp pentru a-l pregati.

La Hirlau, elevii Liceului Tehnologic s-au mobilizat si au organizat o manifestare omagiala la Muzeul Viei si Vinului. Au cantat si recitat poezii scrise de Mihai Eminescu.

Luceafarul poeziei romanesti a fost sarbatorit cu o seara literara si la Caminul Cultural din Parcovaci. Au avut loc recitari din opera poetului, prezentari biografice, cantece inspirate din opera eminesciana si o expozitie tematica realizata de profesorul Ioan Musei.

Mentionam ca Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi scriitori români, fiind considerat poetul naţional. Începând din 2011, pe 15 ianuarie, este sărbătorită şi Ziua Culturii Naţionale.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70