23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Criza îi obligă pe români să renunţe la mofturi. Noua realitate a preţurilor schimbă obiceiurile de consum

Cu fiecare zi în plus, criza preţurilor va obliga românii să îşi schimbe radical obiceiurile de consum. Si sa admita că singura soluţie pare să fie economisirea. Fie că vorbim despre servicii sau produse, va trebui să facem alegeri prudente în privinţa cheltuielilor neesenţiale.

Alimentele şi utilităţile „mănâncă” jumătate din venituri. În condiţiile unei inflaţii prognozate la două cifre, în această lună, economia va deveni cuvântul de ordine, în noua realitate a preţurilor. În căutarea celui mai mic preţ, românii au început să renunţe la brandurile renumite în favoarea produselor marcă proprie a retailerilor. Vânzările în acest segment au crescut cu 15%, anul trecut, cel mai mare avans din lume. „Sunt cu 10-30% mai ieftine decât celelalte produse. Sunt game exclusiv realizate de către producători româneşti, pe categorii de ouă, lactate, brânzeturi”, a declarat Cristina Butnaru – manager comercial.

Specialiştii recomandă să fim atenţi şi la felul în care utilizăm electrocasnicele

Am ales aceleaşi produse: ulei, lapte, zahăr, făină, ouă şi carne de pui. La final, diferenţa de preţ între cele marca proprie a hypermarket-ului şi alte branduri este de 15 lei. Şi la consumul de energie va trebui să facem ajustări, chiar şi în condiţiile schemei de ajutor oferite de stat. „Acest an trece şi ca mâine ne trezim în 31 martie 2023. Trebuie să folosim energia exact într-un mod raţional şi să evităm risipa”, a declarat Ion Lungu – preşedinte AFEER. „În perioada imediat următoare nu văd şanse reale să revenim la ce am avut în urmă cu doi ani. Pentru toată lumea este mult mai benefic să investească în eficienţă energetică”, a declarat Zoltan Nagy-Bege – vicepreşedinte ANRE.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow