9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022

Criza îi împinge pe români peste hotare. Tot mai mulţi îşi caută locuri de muncă în Germania, Franţa sau Olanda

- Advertisement -

Contextul economic incert şi creşterea preţurilor îi fac pe tot mai mulţi români să-şi caute de lucru în străinătate. Potrivit uneia dintre cele mai mari platforme de recrutare, Germania, Olanda şi Franţa sunt printre ţările în care cei mai mulţi români îşi doresc să muncească.

De la 1 septembrie şi până în acest moment, pe o singură platformă care oferă variante de locuri de muncă, s-au înregistrat nu mai puţin de 10.000 de astfel de cereri ale românilor care doresc să îşi găsescă un loc de muncă. Cei mai mulţi dintre aceştia au căutat locuri de muncă în străinătate. Explicaţiile sunt cele cunoscute deja: facturile sunt tot mai mari, au crescut ratele la bănci, iar situaţia din ţară este incertă şi salariile de aici nu reuşesc să acopere nici măcar cheltuielile obişnuite de la o lună la alta.

Românii caută în special job-uri în IT şi marketing, aşadar nu-şi doresc neapărat să plece din ţară, cât mai degrabă să lucreze remote pentru companii din afara ţării pe salarii de 2-3 ori mai mari decât cele pe care le-ar primi aici. Nu se caută job-uri în Italia sau Spania, ca în anii trecuţi, ci se uită spre locuri de muncă din Austria, Danemarca, Germania, Olanda şi Norvegia.

Sursa Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow