22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

„Creative Business” – un deceniu de educație în spirit antreprenorial pentru tineri în cadrul competiției naționale organizate de Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani

C.P. Concursul național de antreprenoriat pentru tineri „Creative Business”, organizat de Colegiul Tehnic CF Unirea, a revenit în format fizic, aducând față în față, la cea de-a X-a ediție, 11 echipe din țară și din Republica Moldova.

Competiția s-a desfășurat vineri, 15 aprilie 2022, începând cu ora 9, în aula Colegiului Unirea.

Idei de business creative, planuri de afaceri, printuri de promovare originale, spoturi publicitare, sau site-uri web companie, au fost evaluate de un juriu extern format din doamna Lili Atudorei, manager Reflex SRL Pașcani, doamna Oanu Nuțu, manager Luiza Travel Pașcani și domnul conf. dr. Nelu Florea de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iași.

Tinerii concurenți, organizați în echipe de 3-4 elevi, au prezentat planuri de afaceri pentru agenție de turism, producție și comercializare de încălțăminte, îmbrăcăminte personalizată, parfumuri personalizate, reparații telefoane și echipamente IT, producție și comercializare de dulciuri și înghețată artizanală, confecționare handmade și comercializare de articole 3D sau comercializare de cadouri personalizate.

După 3 ore de concurs, concurenții, provocați strategic de elevii voluntari, membri CȘE, au apelat la interacțiune, comunicare, încredere reciprocă și activități realizate în grup, accesând totodată intercunoașterea, colaborarea în cadrul unor jocuri de team building.

După deliberări, juriul a desemnat și echipele câștigătoare:

  • Premiul special „Cel mai bun site web companie” – SHOEMANIA – Dumitrachi Alexandru, Liceul Tehnologic Economic de turism, Iași, cu o idee de afacere pentru încălțăminte personalizată.
  • Premiul I „Idei de afaceri creative” – SHOEMANIA, Dumitrachi Alexandru, Liceul Tehnologic Economic de turism, Iași.
  • Premiul II „Idei de afaceri creative”– MAISON DU FANTESIE – Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Iași, prezentând o idee de afacere pentru parfumuri personalizate.
  • Premiul III „Idei de afaceri creative” – iFix – Colegiul TCF „Unirea”, Pașcani, cu o idee de afacere pentru telefoane și produse IT.
  • Cel mai bun spot publicitar – SHOEMANIA, Liceul Tehnologic Economic de turism, Iași.
  • Cele mai bune printuri de promovare a afacerii – MAISON DU FANTESIE – Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Iași.

Câștigătorii au primit premii în bani, dar și frumoase trofee de cristal.

Mulțumim sponsorului nostru tradițional pentru concursul „Creative Business”, BRD – Groupe Société Générale.

Concursul național cu participare internațională „Creative Business” este secțiune a simpozionului interjudețean Creativitate în educaţie şi formare profesională”.

Competiția a deschis așadar seria concursurilor încluse în evenimentul organizat cu tradiție de Colegiul Unirea, pe 14 mai 2022 urmând să aibă loc alte două concursuri destinate elevilor de gimnaziu: „Minți dezghețate” pentru disciplinele STEM – științe și „Magia cuvintelor”,  concurs de creație literară.

 

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow