elefant.ro
More

  Coroane de flori pentru eroii căzuți pe câmpurile de lupta (foto)

  Joi 28 mai, o zi cu dublă semnificație pentru români, întrucât este sărbătorită Înălțarea la cer a Domnului iar pe de altă parte, Ziua Eroilor , a fost marcată la Pașcani.  Nu au fost organizate manifestări ca în anii din urmă, însă în biserici au fost pomeniți cei trecuți în neființă și au fost depuse coroane de flori la toate Monumentele Eroilor și Troitele închinate acestora, din municipiu și suburbii.

  Coroanele au fost depuse de reprezentanții Poliției Locale. Decizia a aparținut administrației locale, datorită contextului epidemiologic și a măsurilor impuse de starea de alertă.

  Sărbătorim astăzi eroii neamului românesc.  Este o zi cu dublă semnificație, Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor. Să ne reamintim că în mai 1920 a fost decretată ca Zi Națională Ziua Eroilor iar Sfântul Sinod de asemenea a stabilit ca în această zi să fie slujită slujba Înălțării Domnului. Omagiem astăzi cei 330 000 căzuți în Primul Război Mondial, dar și ceilalți eroi ai neamului românesc căzuți pentru această țară. Să nu uităm că un popor fără istorie, este un popor fără viitor. Dumnezeu să ocrotească România! Hristos s-a Înălțat!” a precizat șeful Poliției Locale Pașcani, Vasilică Avasiloaie.

  Au fost depuse coroane la Monumentele de la Bisericile din Lunca, Blagești, Sodomeni și Gastesti, la Monumentul de la  Biserica “Sfinții Voievozi”, la Troița din Cartierul Fântânele, la Monumentul de pe strada Ștefan cel Mare și la Biserica ” Inaltarea Domnului”, unde este si cimitirul municipal.

   

  Menționăm că și în orașele Târgu Frumos și Hârlău dar si in localitatile din imprejurimi,  ziua a fost marcată tot prin ceremonii în cadru restrâns, cu număr mic de participanți.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Criza economică din România, după 5 luni de pandemie: de unde mai sunt bani de pensii

  Conform celui mai recent set de rapoarte publicate de Ministerul Finanțelor, situația financiară a României este departe de a fi roz. Indiferent de parametrul...

  Medic, despre faptul că tot mai mulţi români sunt afectaţi de diabet: „Există un cult al mâncării bogate”

  Peste 10% din populaţia României suferă de diabet, arată cele mai recente statistici, însă, în realitate, cifrele sunt mai mari, susţin specialiştii. Un motiv...

  Eleva premiantă care creează roboţi şi le predă copiilor informatică. Este autoare a mai multor programe de învăţare

  Alina Duca, o elevă de liceu din Paşcani, a câştigat trei ani la rând concursul naţional de matematică „Nicu Şerban“, iar acum se pregăteşte...

  Opinii