-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Copiii noii generaţii sunt cocoşaţi de tehnologie, la propriu. Riscurile extreme ale folosirii îndelungate a telefonului mobil

Dependenţa de tehnologie ne cocoşează la propriu. O spun răspicat medicii, care au descoperit un nou sindrom provocat de folosirea excesivă a telefoanelor şi tabletelor. Boala afectează coloana vertebrală şi face ravagii chiar şi printre copiii de trei ani.

Vlad este foarte atent la postura lui, când petrece timp pe telefon. Ştie cât de periculos poate fi excesul de tehnologie pentru coloana vertebrală. Tocmai de aceea, mama lui încearcă să-i impună limite.
Pe stradă, acasă sau la birou, mulţi dintre noi adoptăm o poziţie incorectă a spatelui. Iar asta a dus la apariţia unui nou sindrom.

Americanii l-au denumit text neck, defineşte o durere, o durere apărută în zona cervicală şi cervicală înaltă cauzată de o postură prelungită. În loc să ducem telefonul către cap, îndreptăm capul către telefon.

Pe termen scurt, apar dureri în zona cervicală. În ani, însă, efectele sunt mult mai grave. Sindromul text neck poata apărea încă de la 3 ani. În timp, daca stăm în aceasta pozitie, coloana cervicală este cea mai afectată. Iar dacă nu ne tratăm, se poate ajunge la spondiloză şi hernie de disc cervicală. 10 minute pe zi de exerciţii ne-ar proteja de dureri şi complicaţii.

Copiii din secolul tehnologiei vor fi cei mai afectaţi de acest sindrom, pentru că petrec pe internet, cu ochii aplecaţi în gadgeturi, peste 3 ore şi jumătate pe zi.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow