More

  Controale in targul de la Hirlau. Amenzi si trei permise retinute

  ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA HÎRLĂU, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

  La data de 24iulie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, poliţiştii Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a actelor de cerşetorie şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice, în cadrul zilei săptămânale de târg.

   

  Au fost verificate 13 unităţi comerciale, 21 de autovehicule şi 4 atelaje hipo. Au fost legitimate 59 de persoane.

   

   Poliţiştii au aplicat 16 sancţiuni  contravenţionale, în valoare de 5.400 lei, dintre care 5 conform Legii nr. 61/1991, 4 conform Legii nr. 12/1990, iar 7 conform O.U.G. nr. 195/2002. Au fost reţinute în vederea suspendării 3 permise de conducere.

   

  Exemple:

  1. A fost sancţionată cu amendă  în valoare de 500 lei, conform Legii nr. 12/1990 o femeie, de 46 ani, din comuna Stolniceni Prăjescu, deoarece a fost identificată în incinta pieţei agroalimentare Hîrlău în timp ce efectua acte de domerţ cu anvelope auto, fără a avea afişat la loc vizibil preţul de vânzare practicat.


  2. A fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 500 lei, conform Legii nr. 61/1991 un bărbat, de 31 ani din comuna Belceşti, deoarece i-a adresat cuvinte şi expresii jignitoare unei femei din aceeaşi localitate, provocând scandal şi indignarea cetăţenilor pe drumul sătesc.


  3. A fost depistat un bărbat, de 35 ani, din Republica Moldova care a condus un autoturism pe DE 58, pe raza localităţii Scobinţi efectuând o manevră neregulamentară de depăşire a unui autovehicul în zona de acţiune a indicatorului depaşirea autovehiculelor interzisă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 580 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, reţinându-i-se permisul de conducere pentru o perioadă de 30 zile.

  IPJ IASI

  Citeste si  Cum vom sta la terasa si ce trebuie sa faca chelnerii

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Cazuri noi de imbolnavire cu coronavirus la Pascani

  Desi autoritatile anunta masuri de relaxare de la 1 iunie, trebuie inca sa fim foarte atenti. Zilele trecute, in urma testarilor efectuate, au fost...

  Ministrul sănătății: „Mergem spre a treia etapă de relaxare, pandemia e controlabilă”. Când am putea scăpa de masca de protecție

  Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, consideră că epidemia de coronavirus se află pe o pantă descendentă în România, este controlabilă și se pot pregăti noi...

  Horoscop de weekend: 30-31 mai 2020

  Opinii