1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Consilierii păşcăneni invitaţi să scrie istorie. Proiect de hotărâre pentru unirea cu Republica Moldova

“Consiliul Local Pașcani are șansa de a scrie istorie, călcând pe urmele celor aproape 100 de localități din Republica Moldova care au semnat și asumat declarația de susținere a unirii celor două țări” .

Este argumentul principal cuprins în motivaţia proiectului de hotărâre depus astăzi de secretariatul Primăriei paşcani de consilierul PMP Sorin Olariu. El solicita ca legislativul local să adopte prin vot o declarative de susţinere a unirii cu Republica Moldova şi să fie trimisă Prefecturii Iaşi şi Ministerului de Externe. Subiectul ar putea fi dezbătut chiar în şedinţa de la sfârşitul acestei luni.
Iniţiatorii mai solicita Primăriei Paşcani şi amenajarea unui punct unde păşcănenii să poată semna pentru unirea României cu Republica Moldova.

De curând şi liberalii au anunţat că vor susţine un astfel de demers la nivel naţional. În Republica Moldova 107 localităţi au aprobat declaraţia de unire cu fraţii de peste Prut. În România cele două municipii din judeţul Iaşi sunt primele localităţi în care se fac astfel de demersuri.
Menţionăm că pe 27 martie 1918 se vor împlini o sută de ani de la unirea Basarabiei cu România. Ea a fost cedata Uniunii Sovietice la data de 28 iunie 1940.

DE LA ACELAȘI AUTOR

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...

Nedelcu: PSD Pascani nu are nevoie de Cristian Ratoi. Sa ramana in alianta care a majorat taxele si impozitele cu peste 40%!

Social democratii pascaneni neaga ca si-ar fi propus schimbarea...

Transport gratuit pentru elevii pascaneni, dupa aproape un an de balbaieli

Vesti bune pentru elevii de la scolile din Pascani...