2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Conducerea Colegiului Sadoveanu îşi bate joc de sportivii păşcăneni. Sala de antrenamente ţinută sub cheie, pentru sabotarea clubului local de arte marţiale

Gest revoltător din partea conducerii Colegiului Sodoveanu din Paşcani. Sportivii clubului local de Qwan Ki Do nu au putut intra în acesta seara în sala de antrenamente deoarece au găsit uşa închisă. Decizia a fost luată de directoarea şcolii pe motiv că este un geam spart la intrare. În realitate se încearcă descurajarea sportivilor de a mai solicita să îşi facă antrenamentele în acesta sală.


“Este grav ce ni se întâmplă. Sunt sportive veniţi din alte localităţi pentru antrenamente, copii şi părinţi care şi-au programat să vină la sală. Nu este prima dacă când avem astfel de probleme dar acum sala este închisă şi nimeni nu mai răspunde la telefon…” a spus pentru BIT TV, preşedintele clubului, Adrian Zamosteanu.

Deşi fac sport de performanţă şi antrenează gratuit sute de copii, clubul care a dat un campion mondial şi alţi câţiva campioni europeni a ajuns bătaia de joc a celor care isi urmaresc interesul personal. Asta de când sala de sport a municipiului Paşcani a fost dată în administrarea Colegiului Sadoveanu.

 

Problemele s-au amplificat de când sportivii au încheiat un parteneriat cu municipalitatea de a face antrenamente gratuite cu elevii din şcoli. Deşi a fost aprobat şi de Consiliul Local proiectul a fost blocat deoarece Consiliul de Administratie al şcolii nu a fost de acord cu hotărârea legislativului local care este obligatorie.

În spatele acestor conflicte se afla profesorul de sport Petrica Anghelus, cel care este cercetat penal pentru hartuirea sexuala a unei eleve. Acesta a solicitat şcolii să facă ore suplimentare, exact atunci când sportivii clubului au programate antrenamentele. La fel s-a intamplat si in anii trecuti, dar orele suplimentare anuntate nu au mai fost tinute.

În acest conflict reprezentanţii Primăriei Paşcani amâna să ia o decizie, după numeroase discuţii cu conducerea şcolii, în timp ce consilierii locali tac nepăsători.

Primarul municipiului, Dumitru Pantazi a spus că va iniţia un proiect de hotărâre prin care sala de sport să fie dată în administrarea Clubului Sportiv Municipal iar accesul pentru antrenamente să fie făcut pe baza unui orar, dar până acum nu a făcut nimic.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI