4.4 C
Paşcani
miercuri, noiembrie 29, 2023

Concursuri și excursie pentru pensionarii din Pașcani, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Asociația Făclia din municipiul Pașcani pregătește un week-end cu activități pentru pensionari, cu ocazia marcării la nivel internațional a Zilei Persoanelor Vârstnice.

Așadar, se fac înscrieri pentru concursuri de șah și table, ce vor avea loc sâmbătă, 30 septembrie, la sediul asociației din zona Esplanadei. Relații și înscrieri la numărul de telefon: 0743.558.805.

Duminică, 1 octombrie este organizată o excursie în nordul Moldovei, cu peste o sută de pensionari. Sărbătoriții zilei vor putea vizita mai multe obiective turistice, iar destinația finală va fi Mănăstirea Putna.

De precizat este faptul că cele două evenimente sunt sponsorizate de două societăți din municipiul Pașcani.

Reamintim faptul că în fiecare an, la 1 octombrie, este marcată Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, în vederea promovării drepturilor acestora, dar şi a unei imagini pozitive a îmbătrânirii. Această zi a fost instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluţiei nr. 45/106.

Asociația Făclia, cu sediul pe str. Cuza Vodă Bl.A2bis/parter, are în evidență peste 100 de persoane de vârstă a treia. Membrii pot merge la club să-și ocupe timpul, în compania colegilor de generație. Au la dispoziție o sala dotată cu mai multe mese unde pot juca șah, table, un spațiu unde se pot uită la televizor, pot citi diverse cărți din biblioteca clubului, sau alte activități interactive.

Alte articole