6.9 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Comuna Hălăucești, finalistă la titlul de Sat European de Tineret 2022

Comuna Hălăucești din Județul Iași se numără printre finaliștii la titlul de Sat European de Tineret 2022!
În momentul de față 7 comune din România au intrat în cursa pentru obținerea Titlului de Sat European de Tineret 2022. Ne referim aici la comuna Bâra din județul Neamț, comuna Cristian din județul Brașov, comuna Dămienești din județul Vaslui, comuna Hălăucești din județul Iași, comuna Panaci din județul Suceava și comuna Săbăoani din Județul Neamț.
 

Precizăm că titlul de „Sat European de Tineret” este oferit de Guvernanța programului European Youth Village comunelor din România care susțin tinerii în acțiunile pe care aceștia doresc să le organizeze în comunitate, și care înțeleg că schimbarea la nivel local este generată printr-un parteneriat între autoritoritățile locale și tineri.

Pe parcursul anului 2022, în comunele care vor purta acest titlu, toate inițiativele, evenimentele sau acțiunile ce vor fi organizate la nivel local vor urmări să crească participarea tinerilor și a autorităților în vederea rezolvării unor probleme sau nevoi ale tinerilor din comunitate, cât și îmbunătățirii unor aspecte care-i vizează în mod direct pe tinerii din mediul rural. Prin participarea în program, tinerii devin mai conștienți de resursele de care dispun, mai vizibili și pregătiți să acționeze în direcția unei schimbări pe care și-o doresc la nivel local, național, european.

Candidatura pentru obținerea titlului de Sat European de Tineret a fost depusă de un grup de inițiativă format din minimum 5 tineri, suținuți de către autoritățile locale printr-o scrisoare de susținere.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow