9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Comercianții și scandalagii amendați de Poliție

ACŢIUNI ALEPOLIŢIŞTILOR PĂŞCĂNENI ÎN TÂRGURI

În perioada 13-15 octombrie a.c., poliţiştii Secţieinr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au fost desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit şi comercializării ilegale de animale şi produse de origine animalieră în târgurile organizate în comunele Lespezi şi Hălăuceşti. De asemenea, s-a acţionat pentru prevenirea şi combaterea neregulilor pe linie rutieră, pentru prevenirea şi descoperirea delictelor silvice şi combaterea infracţiunilor de furt din unităţile economice.

Au fost legitimate 115 persoane şi au fost controlate 65 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 85 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 48 conform O.U.G. nr. 195/2002, 30 conform Legii nr. 61/1991, iar 6 conform Legii nr. 12/1990. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 19.045 lei.

Exemple:

În ziua de 13 octombrie a.c., în târgul din comuna Hălăuceşti, a fost sancţionat conform Legii nr. 12/1990, cu amendă în cuantum de 500 lei, un bărbat de 52 ani, domiciliat în com. Moţca, întrucât a efectuat activităţi de comerţ, în alte locuri decât cele stabilite prin lege.

În ziua de 15 octombrie a.c., pe raza localităţii Moţca a fost depistat un bărbat de 29 ani, din jud. Neamţ, care efectua acte de comerţ cu produse agroalimentare, fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege. Acesta a fost sancţionat cu amendă în cunatum de 500 lei, conform Legii nr. 12/1990.

În ziua de 15 octombrie a.c., a fost sancţionat conform Legii nr. 61/1991, cu amendă în cuantum de 1.500 lei, un bărbat de 46 ani, din com. Ruginoasa, care a provocat scandal pe stradă adresându-i cuvinte jignitoare şi vulgare unui alt bărbat.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI