27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Comercianți din Piața Vale, protest la Primărie. Pintilie vrea cale de acces, în locul mașinilor cu legume și fructe. O femeie a amenințat ca se arunca de pe un bloc, cu tot cu copii

 

Scandal la Primăria Pașcani în urma unor măsuri anunțate de administratia locală pentru reorganizarea spațiilor din Piața Vale. Comercintii care isi desfasoara activitatea între hala și blocurile din fata au fost somați ca în 15 zile sa elibereze zona respectiva.
Acolo urmează sa fie amenajată o cale pietonala de acces.
De frica sa nu rămână fără cumpărători, dacă vor fi mutați, 17 comercianți au venit marți dimineața sa vorbească cu primarul și viceprimarul.

Ei au solicitat edililor sa li se dea voie, ca și pana acum, sa vândă marfa direct din mașini , pe platoul de lângă blocuri, sa aibă contracte nu sa plătească cu ziua, iar taxele sa fie diminuate pe motiv ca sunt prea mari. De asemenea ei au acuzat Primăria ca măsurile anunțate ar avea ca scop alungarea comercianților din piețe și favorizarea marketurilor din zona.

În replica, primarul municipiului, Marius Pintilie a explicat ca măsurile de reorganizare sunt necesare pentru ca piața sa poată sa obțină autorizațiile necesare. Mai exact între piața și blocuri ar trebui amenajată o cale de acces de minim 4 metri, la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru accesul autoutilitarelor, în caz de incendiu.

De asemenea viceprimarul Cristian Rățoi a precizat ca tarifele nu pot fi modificate decât pentru anul viitor și ca în cursul zilei de miercuri se vor face măsurători la fata locului pentru spațiile destinate comerțului.
Edilul a mai spus ca unii comercianți plătesc mai putin decât ar trebui și ca Primăria are ca scop maximizarea încasărilor din piețe, pentru susținerea unor investiții.
De asemenea comercianții au fost informați ca urmează sa înceapă modernizarea Pieței din Vale și ca intreaga activitatea ar urma sa fie mutată pe perioada lucrărilor.

Dezbaterile s-au încheiat fără nici un rezultat concret. Primarul s-a ridicat de la masa și a plecat, când spiritele s-au încins. O femeie a amenințat ca se va arunca de pe un bloc, împreună cu copii săi, în semn de protest fata de măsurile Primăriei.

Menționăm ca piețarii au solicitat ca problemele reclamate sa fie discutate în Consiliul Local. Ei au spus ca ar trebui convocată o ședința de urgență pentru ca aleșii locali sa hotărască daca măsurile impuse de Primărie sunt bune sau nu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow