23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Cerc metodic al consilierilor educativi si al directorilor adjuncti, la Scoala Gimnaziala Valea-Seaca

Comunicat: Vineri, 23 noiembrie 2018 , la Școala Gimnazială Valea -Seaca, a avut loc Cercul Metodic nr.8 al Consilierilor Educativi și al Directorilor Adjuncti , cu tema : Schimbare și dezvoltare prin proiectul I.S.J , Iași, ,,Școala valorilor autentice,, . Abordări actuale pentru elevi și preșcolari . La această activitate am avut onoarea să o avem în mijlocul nostru pe doamna inspector pentru activități extrașcolare, Alla Apopei, alaturi de alti 16 profesori , consilieri educativi, de la școlile din Pașcani și din imprejurime.


Timp de câteva ore am asistat la un șir de activități complexe , menite să ilustreze prin diverse metode atractive , cele patru valori lunare din semestrul I: Cetățenia activă și leadershipul , Sănătate și mișcare, Unitate și democrație , Incluziune și drepturile copilului , toate acestea având drept scop implicarea eficientă a elevilor, responsabilizarea acestora, dezvoltarea unor abilități specifice leadershipului, precum și dezvoltarea corecta și armonioasă a organismului prin mișcare. 


Cei mici, preșcolarii ,au fost cei care au dat tonul : au cântat ,au dansat iar în final au organizat produsele de pe masă , într-un semafor al alimentelor sănătoase.Elevii claselor V-VIII , de la Valea -Seaca și Contesti au demonstrat alaturi de profesorii îndrumători , că își cunosc atât drepturile cât și îndatoririle , că sunt cetățeni activi și responsabili și că unitatea și democrația sunt valori pe care le regăsim în sufletul de român.Momente artistice inedite , cântece patriotice și din folclorul românesc, soliști vocali cu voci de aur , acompaniament de chitară , au fost alte cateva surprize , care au făcut parte din program și care , ne-au făcut ziua mai frumoasă.


Mulțumim pentru prezența , doamnei inspector Alla Apopei, doamnei responsabil de cerc Blagoci Angelica ,doamnei director Duca Angela , părinților, elevilor și profesorilor implicați.
Întreaga activitate a fost coordonată de Maria Ionescu , consilier educativ al Școlii Gimnaziale Valea -Seaca , cu sprijinul profesorilor : Oana Stavarache ,Alexa Liliana ,Mihaela Aganencei,Lișman Liliana , Daniela Novac ,Cumpătă Iuliana ,Trifan Simona , Ungureanu Roxana , Maria Manole, Manasii Ciprian, Doroftei Petronela , Mihaela Ursuleasa , Apetrei Ionela , Atomei Sorin , Ilade Claudiu.
( foto : prof.Ionela Apetrei )

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
23.8 ° C
25.4 °
22.6 °
68 %
1.8kmh
1 %
vin
23 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI