22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Centru de zi pentru bătrâni la Scobinți. Proiectul va fi lansat săptămâna viitoare – DOC

Un proiect de aproape un milion de euro va fi lansat in comuna Scobinti, la sfarsitul saptamanii viitoare. Vineri, 26 martie, va avea loc conferinta de deschidere a proiectului „Centru de zi pentru persoanele varstnice”, in sala de Consiliu a Primariei din comuna.

In cadrul acestuia, 125 de batrani vor primi servicii sociale si alte 125, vor obține calificări sau vor deschide firme printr-un proiect european. Cladirea va fi in spatele dispensarului din sat.

Proiectul este implementat de Comuna Scobinți (beneficiarul proiectului) în parteneriat cu Asociația Grupul de Acțiune Locală Microregiunea Belcești-Focuri pe o perioadă de 34 de luni in intervalul 22 Februarie 2021 – 21 Decembrie 2023.

Din cele 100 de persoane care vor dobândi o calificare, 32 vor fi angajate ca urmare a sprijinului oferit prin proiect. 25 de persoane vor participa la un program de pregătire antreprenorială și vor intra în competiție pentru cele 6 granturi în valoare de 25.000 euro fiecare ce vor fi oferite în proiect.

Toate persoanele vizate de proiect vor fi implicate activ in viața socială a comunității prin măsuri de animare socială, voluntariat si incluziune socială. Bugetul proiectului este în valoare de aproape 4,7 milioane de lei, bani europeni, de la bugetul national dar si de la cel local.

Comunicatul integral aici.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow