24.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Ce parole folosesc românii pentru conturile de internet. Multe dintre ele sunt ușor de ghicit

O parte dintre români folosesc parole simple pentru conturile de internet. Este unul dintre motivele pentru care multe persoane se trezesc cu conturile de pe rețelele sociale furate.

Deși în ultimii trei ani, atacurile cibernetice s-au dublat, românii continuă să aleagă parole ușor de ghicit precum numele echipei sportive preferate sau numele membrilor din familie, conform Digi24.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și le recomandă oamenilor să folosească metode suplimentare de securitate. Autentificarea în doi pași este o soluție excelent care se poate activa ușor de pe orice platformă online.

Ce parole folosesc românii pentru conturile de internet? 14% aleg numele unui membru din familie

Atacurile cibernetice au fost tot mai dese în ultimii ani, iar oamenii ar trebui să fie mai atenți atunci când își securizează datele personale.

Un studiu recent arată ca 15% dintre utilizatorii de internet își aleg parolele în funcție de numele animalelor de companie, în timp ce 14 % folosesc chiar numele membrilor de familie.

Data nașterii celor apropiați este una dintre preferințele românilor, pe lângă alte idei mai puțin inspirate. Absolut șocant este faptul că 6% dintre cei care au răspuns în cadrul studiului mai sus menționat au recunoscut că folosesc chiar cuvântul „parolă” pentru a-și proteja conturile. Specialiștii trag un semnal de alarmă și recomandă metode alternative pentru protejarea conturilor.

Sursa Fanatik

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow