23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023

Ce investiții ar urma să aibă loc în acest an în Ruginoasa

Administrația locală din Ruginoasa a votat bugetul și lista de investiții pentru acest an. În ceea ce privesc planurile de dezvoltare, 2023 aduce proiecte importante cu fonduri guvernamentale și europene: asfaltări, sistem de supraveghere video în satele componente sau renovarea sediului primăriei.

Comunitatea din Ruginoasa se va putea folosi în curând de un cămin cultural nou, pentru care administrația locală va trebuie să construiască un gard. Sunt lucrări în continuare pentru modernizarea Școlii Gimnaziale Dumbrăvița, iar aleșii locali intenționează să cumpere un microbuz școlar.

Tot pe lista de investiții este trecută și achiziționarea unui generator de curent de putere mare pentru alimentarea cu energie a Primăriei și dispensarului medical, în caz de situații de urgență, precum și amenajarea parcului dintre Poliție și sediul administrației locale.

Valoarea totală a investițiilor este de circa 12 milioane de lei. De precizat este faptul că Ruginoasa ar urma să beneficieze de sume importante de bani în urma construirii celui mai mare parc eolian din zona Moldovei. Taxa de autorizare este de 2,5 milioane de lei, bani care vor fi investiți în comunitate.

Alte articole