0.2 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Caz extrem de controversat – primar din judetul Iasi lăsat fără mandat pentru că s-a certat cu Opoziţia

Nici Caragiale nu ar fi putut concepe o asemenea poveste absurdă ca aceea de la Oţeleni, unde primarul a fost lăsat fără mandat din cauza unor cuvinte tăioase schimbate cu consilierii din Opoziţie, vorbe ce în Parlament, cum am şi văzut, trec în mod sigur nesancţionate. Revoltat, fostul edil a făcut o cerere de revizuire, susţinând că a fost victima unui abuz al judecătorilor din Paşcani. Ciprian Aiojoaei are programată o întâlnire şi la Parlament, unde se va prezenta în faţa comisiei pentru cercetarea abuzurilor. Toate acestea s-au întâmplat într-o comună din Iaşi în timp ce, fără sfială şi chiar în faţa camerelor, parlamentarii se jignesc şi se înjură în direct, şi nu păţesc absolut nimic. Aiojoaei a fost însă condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru expresii mult mai blânde, adresate unor persoane cu care se certa la Primărie, una dintre acestea politician din opoziţie.

 

Un caz controversat, ce a lăsat fără mandat un primar din judeţul Iaşi, poate fi redeschis de judecători. Fostul edil din comuna Oţeleni, Ciprian Aiojoaei, a formulat o cerere de revizuire a dosarului său invocând faptul că a fost condamnat pe nedrept după o poveste demnă de operele lui Ion Luca Caragiale. Aiojoaei a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru „purtare abuzivă“, după ce s-a considerat că ar fi vorbit urât cu consilierii din opoziţie, precum şi cu un tehnician agricol cu care se certa. Ca un efect de bumerang, Aiojoaei a fost concediat în baza sentinţei definitive de condamnare luată, spune el, după un proces inechitabil, în timpul căruia au fost înlăturate mărturiile ce îi erau favorabile.

Ce invocă Aiojoaei

În cererea sa de revizuire, fostul primar din Oţeleni spune că procesul ar trebui redeschis deoarece una dintre principalele probe luate în calcul de instanţă ar fi fost alterată. Concret, spune politicianul PNL, înregistrarea video luată în calcul de judecătorii care l-au condamnat ar fi fost dintr-o zi precedentă celei în care ar fi comis fapta. Cererea de revizuire a fost înregistrată la Judecătoria Paşcani, iar judecătorii urmează a da soluţia la mijlocul acestei luni. Până atunci, Ciprian Aiojoaei spune că va merge la Parlament pentru a-şi prezenta cazul, considerând că este o victimă a justiţiei locale din Paşcani, precum şi a opozanţilor politici. „Mă cunoaşte întreaga comunitate, pentru că eu am lucrat în mod direct cu oamenii de când aveam 18 ani, fiind asistent veterinar. Toată lumea ştie că nu sunt un om violent. Cât am fost la Primărie, mi-au făcut plângeri peste tot, însă nimeni nu a găsit nimic în neregulă. Am familia, am părinţi, am copii. Au dus un război psihic. Nici nu îmi vine să cred că se fac atâtea porcării, şi nu face nimeni nimic“, ne-a spus Ciprian Aiojoaei.

 

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow