-2.6 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Cât costă benzina și motorina azi, 25 ianuarie 2023. Carburanții s-au scumpit din nou, a şasea oară de la începutul anului

Carburanții s-au scumpit din nou, a şasea oară de la începutul anului. De data aceasta, o majorare semnificativă faţă de ultimele – aproape 10 bani pe litru. Astfel, un litru de benzină costă între 6,43 lei și 6,73 lei. Motorina pleacă de la 7,59 lei și ajunge la 7,84 lei.

Veşti proaste pentru şoferi, carburanţii se scumpesc de la o zi la alta. Acum, un litru de benzină costă între 6,43 lei și 6,73 lei., iar motorina pleacă de la 7,59 lei și ajunge la 7,84 lei. Încet, încet se apropie de 8 lei pe litru. Faţă de începutul anului, carburanţii sunt cu 60 de bani mai scumpi – adică un plin costă cu 30 de lei mai mult.

Explicaţiile pentru creşterea galopantă a preţurilor carburanților

Avem și câteva explicații pentru aceste scumpiri. Nu mai exista compensarea de 50 de bani de la pompă. Un alt motiv e legat de prețul petrolului, care a ajuns la cea mai ridicată valoare din ultimele 2 luni – 88 de dolari pe baril. Ar trebui să ne așteptăm la noi creșteri de prețuri la pompă în perioada următoare. Mai ales că, de pe 5 februarie, intră în vigoare un nou embargou, cel asupra carburanților produși din țiței rusesc.

Continuarea pe Observator 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow