28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Bogdan Cojocaru, deputat PSD: Nu poate PNL să vină să ne vorbească despre digitalizare, după ce în 2019 când a venit la guvernare primul lucru a fost să desfiinţeze Ministerul Comunicaţiilor (P)

Comunicat: Deputatul PSD Bogdan Cojocaru susţine că liberalii au tupeul să vorbească despre digitalizare în administraţie, după ce în 2019 când au venit la guvernare, primul lucru pe care l-au făcut a fost să desfiinţeze Ministerul Comunicaţiilor.
Bogdan Cojocaru, fost ministru al Comunicaţiilor în anul 2018, în prezent candidat PSD la Senat, a afirmat duminică în cadrul unui eveniment organizat de filiala ieşeană a social-democraţilor, că atât administraţia locală, cât şi cea centrală, nu fac paşi către digitalizare, deşi PSD a lăsat proiecte importante pe masa ministerelor atunci când a părăsit Palatul Victoria.
”Trăim o perioadă ciudată, dar şi neplăcută, pentru că ne confruntăm cu un virus care ne pândeşte de la orice colţ, dar cu toate acestea vedem că atât administraţia centrală cât şi noua administraţie locală nu fac paşi importanţi în ceea ce priveşte digitalizarea instituţiilor publice. Nu poate PNL să vorbească despre digitalizare, în condiţiile în care în octombrie 2019 când abuziv au reuşit cu doar 19 la sută să preia guvernarea primul pas pe care l-au făcut a fost să desfiinţeze Ministerul Comunicaţiilor. În momentul de faţă acest minister reprezintă doar un birou într-un alt minister mamut, cel al Transporturilor”, a spus deputatul Bogdan Cojocaru.
El a precizat că am ajuns să nu se mai ocupe nimeni de domeniul comunicaţiilor în condiţiile în care ”pandemia ne-a învăţat că avem nevoie mai mult ca oricând de digitalizarea serviciilor publice, de eliminarea dosarului cu şină şi de simplificarea procedurilor”.
Deputatul social-democrat aminteşte că PNL vorbeşte zi de zi despre domeniul educaţiei şi se arată preocupaţi de problemele acestui sector, dar că în realitate

se închid şcolile pentru că unităţile de învăţământ ar reprezenta un pericol pentru răspândirea virusului.
”PSD a lăsat pe masa liberalilor atunci când acest partid a venit la putere trei proiecte extrem de importante: biblioteca digitală, catalogul electronic şi wi-fi campus. Sunt trei proiecte pe care liberalii le-au ignorat, nu au făcut nimic în ultimele luni. Dacă ar fi implementat aceste proiecte puteam vorbi azi despre un învăţământ digitalizat. Din păcate s-au ocupat prea puţin de proiectele reale şi nici nu au dorit să continue ceea ce au găsit bun în ministere. Ţelul lor este să facă alegeri cu orice preţ. PSD este pregătit pentru aceste alegeri, avem o echipă puternică, formată din oameni cu experienţă”, a mai afirmat candidatul social-democrat la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Petru Bogdan Cojocaru
Deputat PSD

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Movila: Patru dosare grele care arată românilor că poți muri cu dreptatea în mână.

10 august, Colectiv, dosarul Revoluţiei, Mineriada. Patru dosare grele...

România educată este repetentă (P)

România este din nou codașa Europei în ceea ce...

Petru Movila: Unde sunt autostrăzile si spitalele?

Că în Regiunea de Nord-Est nu există infrastructură şi...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow