9.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Biblioteca din Târgu Frumos se mută în sediu nou. Două etaje pentru instituția de cultură

- Advertisement -

Biblioteca „Universul Cunoasterii” din Targu Frumos va avea un nou sediu. Decizia a fost luata in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local al orasului, ce a avut loc joi, 25 februarie, la sediul Primariei. Potrivit unui proiect de hotarare care a fost votat de alesii locali, institutia de cultura se va muta in sediul Centrului Social Multifunctional, de pe strada Cuza Voda.

Volumele de carte si tot ce are biblioteca va fi pus la etajele doi si trei ale cladirii. Explicatiile au fost aduse in plen de catre primarul orasului, Ionel Vatamanu. Cladirea Centrului Multifunctional din localitate a fost renovata cu fonduri europene, in cadrul unui proiect ce a avut ca scop oferirea de servicii sociale persoanelor din categorii de risc. Timp de cinci ani spatiile au putut fi folosite doar in acest scop, iar in prezent, termenul a fost depasit.

Astfel, in cele doua etaje, ar urma sa fie mutate un numar de circa 36.000 de documente. Institutia de cultura organizeaza frecvent diferite ateliere, concursuri si alte activitati care sa vina in sprijinul comunitatii. In prezent, sediul se afla in spatele cladirii Primariei din oras, intr-un spatiu care a devenit neincapator.

Edilul a precizat ca acolo ar urma sa fie depozitata arhiva Primariei.

De precizat este faptul ca infiinţarea Centrului Social Multifuncţional Târgu Frumos s-a facut prin reabilitarea/ modernizarea clădirii fostei Bănci Agricole, printr-un contract finantat in 2013. In 2015 a avut loc deschiderea centrului prin care au fost oferite de mai multe organizatii nonprofit, servicii sociale pentru persoane aflate in categorii de risc. ONG-urile raman in continuare la parterul cladirii, anunta administratia locala.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow