9.5 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Biblioteca din Târgu Frumos se mută în sediu nou. Două etaje pentru instituția de cultură

Biblioteca „Universul Cunoasterii” din Targu Frumos va avea un nou sediu. Decizia a fost luata in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local al orasului, ce a avut loc joi, 25 februarie, la sediul Primariei. Potrivit unui proiect de hotarare care a fost votat de alesii locali, institutia de cultura se va muta in sediul Centrului Social Multifunctional, de pe strada Cuza Voda.

Volumele de carte si tot ce are biblioteca va fi pus la etajele doi si trei ale cladirii. Explicatiile au fost aduse in plen de catre primarul orasului, Ionel Vatamanu. Cladirea Centrului Multifunctional din localitate a fost renovata cu fonduri europene, in cadrul unui proiect ce a avut ca scop oferirea de servicii sociale persoanelor din categorii de risc. Timp de cinci ani spatiile au putut fi folosite doar in acest scop, iar in prezent, termenul a fost depasit.

Astfel, in cele doua etaje, ar urma sa fie mutate un numar de circa 36.000 de documente. Institutia de cultura organizeaza frecvent diferite ateliere, concursuri si alte activitati care sa vina in sprijinul comunitatii. In prezent, sediul se afla in spatele cladirii Primariei din oras, intr-un spatiu care a devenit neincapator.

Edilul a precizat ca acolo ar urma sa fie depozitata arhiva Primariei.

De precizat este faptul ca infiinţarea Centrului Social Multifuncţional Târgu Frumos s-a facut prin reabilitarea/ modernizarea clădirii fostei Bănci Agricole, printr-un contract finantat in 2013. In 2015 a avut loc deschiderea centrului prin care au fost oferite de mai multe organizatii nonprofit, servicii sociale pentru persoane aflate in categorii de risc. ONG-urile raman in continuare la parterul cladirii, anunta administratia locala.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bărbat prins în utilajul de tocat porumb, la Tătăruși

Clipe de groaza pentru un barbat de 53 de ani din localitatea Tatarusi, luni, 18 octombrie, dupa...

Schimbări în conducerile școlilor. Primele rezultate, la proba scrisă

Vor fi schimbari in conducerile scolilor din Pascani, dar si din comunele apropiate sau Harlau. Vineri, 15...

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI