17.4 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Bărbat din Soci ars pe jumătate de corp, transferat la Iași cu elicopterul SMURD

Un barbat in varsta de 76 de ani din localitatea Soci, comuna Miroslovesti, ars pe 55% din suprafata corpului a fost transferat la Iasi cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Municipal de Urgenta din Pascani. Intamplarea a avut loc sambata, 30 aprilie, dupa-amiaza. 

Potrivit autoritatilor, aparent ar fi vorba de o autoincendiere cu diluant. Barbatul avea arsuri de gradul II si IV, pe fata, gat, piept dar si pe partea stanga a unui picior si a unei maini.

Localnicul a fost internat la Iasi, la Clinica de Chirurgie Plastică și Reconstructivă, insa printr-un efort al medicilor de a extinde sectia de mari arsi, care avea toate locurile ocupate. De altfel, în toată țara, secțiile și clinicile de mare arsi sunt ocupate in totalitate.

„Este lipsă de locuri în toate secțiile ATI de arși în țară. Astăzi, echipajul SMURD a adus un bărbat de 76 de ani de la Miroslăvești cu arsuri de gradul 2 și 3 pe 55% din suprafața corporală, arsuri pe față, gât, torace anterior, posterior, membre superioare. Aparent ar fi vorba de o autoincendiere. A fost transferat direct la ATI a CCPR. Colegii au spus că nu au loc, dar că vor extinde secția pentru a-l interna”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU/SMURD.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Transportul public local, in regim de weekend, pe 15 august

Pe 15 august a.c. când creștinii sărbătoresc “Adormirea Maicii...

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow