13.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Bani de la Primăria Pașcani pentru Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh”

Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” din Pașcani urmează să primească sprijin financiar din partea administrației locale. Suma prevăzută în proiectul de hotărâre care urmează să fie supus aprobării în ședința de miercuri, 29 septembrie, este de 100.000 lei, iar banii urmează să fie folosiți pentru finalizarea lucrărilor.

Totodată, municipalitatea alocă 100.000 lei pentru finanțarea proiectelor asociațiilor și fundațiilor. Deocamdată  nu au fost stabilite criteriile și nici nu a fost deschisă sesiunea pentru înscrierea proiectelor, dar o parte din acești bani ar putea ajunge tot la biserici.

Subiectul a fost discutat în cadrul comisiei economice care s-a întrunit astăzi la sediul primăriei.  Consilierul PSD Vasile Haldan a solicitat ca Biserica de la Blăgești să primească o finanțare pentru finalizarea lucrărilor de investiții, începute în anul 2009. Conform părintelui paroh Octavian Pantelimon, lucrările la locașul sfânt sunt pe ultima sută de metri și încă mai este nevoie de bani pentru a definitiva pictura și montarea pavajului, urmând ca slujba de sfințire să fie organizată, cel mai probabil, pe 28 noiembrie a.c.

Menționăm că în anii trecuți banii alocați bisericilor au fost împărțiți în mod egal, inclusiv pentru catolici si alte culte religioase din Pașcani. In acest an, municipalitatea va finanța cu prioritate Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh”, iar restul banilor vor fi împărțiți în funcție de proiectele depuse și, implicit, în funcție de punctajele obținute.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Varianta Omicron a apărut deja în cinci state europene. Marea Britanie impune din nou măștile, Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor

Varianta Omicron a apăruit deja în Italia, Marea Britanie, Germania, Belgia şi Israel. Însă, autorităţile din Olanda...

Depuneri de coroane de Ziua Națională în Pașcani și suburbii

Ca în fiecare an, administrația locală a anunțat programul depunerilor de coroane la monumentele eroilor din Pascani...

Spectacol în luna decembrie, la Clubul Copiilor

În luna decembrie, micuții de la Clubul Copiilor se pregătesc să îl aștepte pe Moș Crăciun, și...

Comuna Mircești a rămas fără iluminat public

Iluminatul public din comuna Mircești a fost întrerupt începând cu data de 23 noiembrie a.c., după ce...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI