17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Azi ar trebui să înceapă înscrierea la Bacalaureat, dar elevii n-au încă fișele matricole și au doar 3 zile pentru a-și depune dosarul

Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat sunt în pericol. Elevii au la dispoziție doar 3 zile pentru a-și depune cererile însă școlile unde pot face acest lucru sunt foarte puține, din cauza grevei generale. Ministerul Educației a lăsat neschimbat calendarul înscrierilor și a pasat responsabilitatea directorilor, care trebuie să asigure „resursa umană”.

Sunt foarte puține școlile unde elevii se pot înscrie la Bacalaureat din cauza grevei profesorilor. Problema e că au la dispoziție doar trei zile să facă acest lucru pentru că de joi urmează zilele libere pentru toți angajații din sectorul bugetar.

O altă problemă ar putea fi că elevii care se înscriu la Bacalaureat au nevoie de foaia matricolă, unde apar toate mediile încheiate, lucru aproape imposibil dacă greva nu se va încheia în următoarele trei zile. Profesorii nu le-au încheiat situația școlară elevilor, deci ei vor avea dosarul incomplet.

Dacă nu vor rezolva acest lucru până la începerea examenului de bacalaureat, nu vor putea să îl susțină.  Azi, la 13.00 au loc negocieri la Ministerul Muncii. Înscrierea pentru examenul Bacalaureat ar urma să înceapă luni, pe fondul grevei generale a angajaţilor din educaţie, care intră în a doua săptămână. Ministerul Educaţiei a transmis deja că directorii unităţilor de învăţământ care pot asigura resursa umană necesară înscrierii vor comunica părinţilor şi elevilor toate datele necesare înscrierii. Guvernul a prezentat deja o propunere menită să-i determine pe sindicaliştii din educaţie să înceteze greva, însă aceştia au respins-o.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole