20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Autoritățile prelungesc din nou colectarea datelor pentru recensământ. Amenzi pentru cei care refuză recenzarea

Problemele legate de recensământul populației pare că nu mai contenesc. Astfel, este a doua oară când se prelungește termenul de colectare a datelor, de data asta termenul limită este 24 iulie, deşi demersul ar fi trebuit să se încheie pe 17 iulie. Mai mult, cei care refuză să răspundă la întrebările adresate de recenzor sunt pasibili de amenzi care pot ajunge până la 3.000 de lei.

Așadar, perioada de colectare a datelor de către recenzori prin interviuri faţă în faţă, adică prin intermediul tabletelor, se prelungeşte până în data de 24 iulie 2022, potrivit Hotărârii nr. 12/2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, potrivit mediafax.ro.

În prima etapă, cuprinsă între 14 martie și 27 mai, 47% din populaţia ţintă s-a autorecenzat, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). A doua etapă, respectiv recenzarea față în față, ar fi trebuit să se încheie pe 17 iulie, însă termenul a fost prelungit până pe data de 24 iulie.

Continuarea pe gandul.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow