17.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023

Au început înscrierile pentru clasele pregătitoare, la Pașcani. Vezi locurile disponibile

De miercuri, 3 mai, au început înscrierile pentru clasele pregătitoare. În municipiul Pașcani, sunt patru școli care organizează aceste înscrieri și pregătesc clase de viitori bobocei pentru anul școlar ce va începe din toamnă.

La Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino de pe strada Ștefan cel Mare vor fi formate trei clase, însumând 75 de locuri.

La Liceul Teoretic Miron Costin din zona Vale vor fi formate tot trei clase, iar la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc o singură clasă.

Printre cele mai „dorite” locuri pentru cei mici de către părinți se află cele din clasa de step-by-step, adică program prelungit, de la Liceul Tehnologic Economic Nicolae Iorga. În anul școlar 2023-2024 va fi formată o singură clasa cu 25 de locuri și o clasă de pregătitoare învățământ tradițional cu 22 de locuri.

Condițiile de înscriere sunt aplicate după criteriile generale de la nivel național, dar pot și specifice și fiecărei școli în parte.

Actele necesare pentru înscrierea în clasa pregătitoare sunt următoarele:

  • Cererea-tip de înscriere (formular în format editabil – MS Word) poate fi descărcată de AICI
  • Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului
  • Copie şi original – certificatul de naştere al copilului
  • Recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (acolo unde este cazul).
  • Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

Prima etapă de înscriere se desfășoară până pe 18 mai, iar cea de-a doua etapă, în perioada 6 – 12 iunie 2023.

Pentru mai multe informații, puteți consulta ghidul publicat de Ministerul Educației pe site-ul edu.ro pentru înscrierea în învățământul primar.

Alte articole