32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Atenție cum completați cererea pentru obținerea ajutorului social

Atenție mare cum completați cererea, în cazul în care doriți sa obtineți ajutor social. Daca datele nu sunt corecte riscați să rămâneți fară bani până la clarificarea situației. O astfel de problema a fost semnalata de un cetățean, în cadrul audientelor săptămânale de joi, 19 mai, de la sediul Primăriei Pașcani. Bărbatul reclamă că a rămas fară sursa de venit, după ce s-ar fi mutat cu soția într-o casa care aparține unei alte familii. Soția lui figurează ca fiind proprietar a unei garsoniere la fostul cămin de nefamiliști, de pe strada Vatra din municipiul Pașcani, iar el, pe buletin are alt domiciliu, după ce a încheiat un contract de comodat pentru o locuință din cartierul Fântânele.

Nemulțumit de faptul că a rămas fară venituri, bărbatul s-a prezentat la audientele susținute de primarul Marius Pintilie. Reprezentanții primăriei i-au explicat de ce i-a fost tăiat ajutorul social, mai exact pentru că bărbatul figurează ca având doua adrese, iar potrivit legii, o persoana nu poate beneficia de acești bani daca are în administrare sau folosință doua locuințe.

De precizat este faptul că ajutorul social se acordă persoanelor singure sau familiilor cu reședința legală în România dacă venitul net lunar este mai mic decât venitul minim garantat. Pentru a primi acești bani, beneficiarii, care trebuie să aibă vârsta mai mare de 18 ani, trebuie să îndeplinească și o serie de condiții, iar una dintre acestea este să nu dețină clădiri sau alte spații locative în afara locuinței proprii.

De asemenea, pentru a primi ajutorul social, unul sau mai mulți membri ai familiei beneficiare care sunt majori, apți de muncă și care nu urmează o formă de învățământ la cursuri de zi, au obligația de a presta lunar, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local. În cazul în care una dintre aceste persoane își pierde temporar sau definitiv capacitatea de muncă, obligația de a presta munca de interes local poate fi transferată altor persoane din familie, cu acordul primarului.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow