1.1 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

Atelier de pictat vase ceramice, la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani

Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pașcani invita copiii la o activitate în care se regăsesc tradițiile românești și pictura. În perioada 31 august –  2 septembrie, ei sunt așteptați la Atelierul de pictat vase ceramice, coordonat de meșterul popular, Sonia Iacinschi, găzduit în holul instituției de cultura. Înscrierile se fac pe 31 august, de la ora 9:30, iar atelierul se desfășoară în intervalul 10-12.

Înscrierile se fac în ziua de 31 august la sediul instituției. Menționăm că programul de desfășurare și condițiile pot fi modificate în funcție de numărul participanților, cu respectarea normelor în vigoare în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid19”, informeaza institutia de cultura.

Cei care vin la atelier trebuie sa știe ca toate materialele sunt asigurate de organizator. Copiii trebuie sa vina doar cu inspirație și curiozitatea de a descoperi un meșteșug tradițional.

De precizat este faptul ca familia Iacinschi, Sonia și fiul acesteia, Eusebiu, are un atelier de ceramica de tip Kuty, singurul din România de acest fel. Cei doi meşteşugari care stăpânesc arta decorativă sunt cunoscuți la nivel naţional şi internațional.

Lucrările lor – cu motive decorative unice, realizate în diferite culori, au fost valorificate atât în România, cât şi în Franţa, Italia, Israel sau Ungaria. Sonia Iacinschi consideră munca sa zilnică, în atelierul din municipiul Botoşani, un „rău necesar“, informează presa locală din Botoșani.

 

 

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Casa De Cultură Mihail Sad Sadoveanu oveanu cultură, educație, tradiție 31AUGUST- AUGUST- SEPTEMBRIE ORA 10.00-12.0 10.00- pictură Atelier pe vase de ceramice COORDONEAZĂ MEȘTERUL POPULAR SONIA IACINSCHI HOLUL CASEI DE CULTURĂ ÎNSCRIERILE ZIUA DE3 AUGUST ORA 9.30 LA SEDIUL INSTITUȚIEI CondiÈ›üile Èi programul de desfaÈurare potf modificate în funcție de numărul participanților, cu respectarea normelor vigoare în vederea prevenirii combaterii efectelor pandemiei de COVID-19”

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI