17.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023

Asociația Super Tineri din Târgu Frumos, proiect pentru promovarea păstrătorilor de tradiții. Popas la familia Fotea din Feredeni – VIDEO

Asociatia Super Tineri din Targu Frumos a inceput un nou proiect de amploare. De aceasta data, pentru promovarea pastratorilor de traditii. Printre cei vizitati, se afla si familia Fotea din Feredeni, comuna Deleni. 

Parohia Feredeni, sub îndrumarea părintelui Dănuț Fotea și a doamnei profesor Iulia Fotea, ne-au primit cu o generozitate deosebită în curtea casei parohiale din Feredeni. Copii și tineri din Grupul Vocal Hurgheșelui și Ansamblul Folcloric Hurgheșul, gospodine și bunici ne-au pregătit dansuri, cântece și bucate alese și tradiționale, o șezătoare și o expoziție a satului.
Am fost și într-una dintre cele mai frumoase biserici de la sat, care deține obiecte de cult de colecție, puse în valoare de un preot cu har și pasiune pentru istorie. 
Familia Fotea reprezintă un exemplu de dăruire și iubire față de comunitate. Cu devotamentul lor, au creat un mediu în care tradițiile locale și cultura satului prosperă și continuă să fie transmise mai departe. 
Am decis să-i includem în proiectul Bun Comun (Common Good), care își propune să realizeze o hartă cu oameni care iubesc și valorifică folclorul și patrimoniul cultural din zona limitrofă Târgului Frumos.
Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, este coordonat de Asociația Casa d’Abóbora din Portugalia, fiind realizat în parteneriat cu SUPER TINERI (România) și ID20 (Slovenia)” precizeaza Asociatia Super Tineri, intr-o postare pe Facebook.

Alte articole