6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

ANAF va controla stilul de viață al românilor. Fiscul pregătește anchete fiscale mai ample în cazul veniturilor independente

ANAF vrea să controleze românii în funcție de stilul lor de viață și al celor din familie. Fiscul a propus o strategie până în anul 2025 prin care încearcă să crească numărul celor care plătesc impozitul pe venit. Specialiștii spun că măsura este bună, în teorie, însă din cauza faptului că nu există pedepse mai aspre, puțini se vor conforma voluntar.

ANAF va face anchete fiscale mai ample în cazul veniturilor independente. Mai exact, ANAF va analiza inclusiv membrii familiei și va face estimări în funcție de tranzacțiile realizate de contribuabilul vizat. Astfel, Fiscul încearcă să crească numărul celor care plătesc impozitul pe venit din surse independente. Daniela Teodoru, director direcția control fiscal: Mai concret, vorbim despre verificarea situației fiscale personale. Atunci, din informațiile pe care ANAF le are, apelează și la informațiile obținute de la membrii familiei dumneavoastră, de la cunoscuți, de la cei cu care aveți colaborări. Astfel încât, în analiza de risc să se poată identifica toate sursele de venit. Cu toate acestea, specialiștii spun că măsura nu va avea un impact prea mare.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow