19.7 C
Paşcani
luni, iunie 24, 2024

Amendă de 15.000 lei la Primăria comunei Mircești. Cetățenii aruncă, în continuare, gunoiul pe spațiul public

Administrația locală din comuna Mircești este revoltată la adresa cetățenilor care nu dau dovadă de responsabilitate civică și continuă să arunce gunoiul în locuri publice.
Potrivit unei postări apărute pe pagina de facebook, primăria Mircești a fost amendată miercuri, 19 mai, cu suma de 15.000 lei pentru gunoiul aruncat pe spațiul de la „Lutăria de la Stan”.
„Ne plângem că taxa pe gunoi este mare, dar amenda cine o plătește?; Primăria, adică tot noi cetățenii. Dacă cineva arunca gunoiul pe marginea drumului sau în locuri interzise gândiți-vă că Primăria consumă timp, combustibil și resursă umană pentru a face curățenie. Gunoiul și mizeria pe care o vedem în drum este făcută de către oameni nu crește din pământ.
În loc să curățăm șanțuri și să tăiem boscheți strângem gunoiul aruncat în locuri nepermise și apoi tot noi plătim pentru igienizare, plus mai primim și amendă pe care tot noi o plătim.
Vedem că se aruncă gunoiul în locuri nepermise și trecem nepăsători, tot noi plătim.
Avem unde duce selectivul, avem unde duce gunoiul de grajd, avem mașina care ridică gunoiul menajer, Dar nu avem VOINȚĂ!
Avem o creștere a gunoiului selectiv de la 1,2% – noiembrie 2020 la 15,5%-aprilie 2021, deci se poate”, se arată în postare.
Astfel, edilul comunei, Leon Bălteanu a făcut un apel public către toți cetățenii să sesizeze primăria în cazul în care observă orice nerespectare a regulilor de colectare a gunoiului.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70