17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Alte 140.000 de vaccinuri au ajuns în România. Șapte din zece medici din prima linie s-au imunizat

Șapte din zece medici şi asistente care lucrează în spitalele din prima linie împotriva coronavirusului s-au imunizat. Informaţia vine de la coordonatorul campaniei de vaccinare. În ţară a ajuns azi şi cea de-a doua tranşă de vaccin. E vorba de peste 140.000 de doze, care vor proteja de infectare 70.000 de angajaţi din sistemul sanitar.

 • Primă etapă a vaccinării se va încheia în aproximativ 30 de zile

Cu 24 de ore întârziere, a doua tranşă de vaccin anti-Covid a ajuns în România. Spre deosebire de primele 10.000 de doze, care au fost aduse cu o autospecială frigorifică a doua zi de Crăciun, cele 140.400 de flacoane au ajuns azi cu avionul. Cele mai multe, la Bucureşti.

Cele puţin peste 100.000 de doze au ajuns la prima oră a dimineţii pe aeroportul Otopeni. Este pentru prima dată când dozele de vaccin ajung pe cale aeriană la noi în ţară, însă în condiţii de transport optime – gheaţă carbonică şi folie etanşă. Producătorul este cel care asigură transportul de aici de la aeroport către Institutul Cantacuzino şi celelalte patru centre regionale – Iaşi, Craiova, Braşov şi Constanţa.

 • Bucureşti – 40.950 de doze
 • Iaşi – 25.350 doze
 • Craiova – 12.675 doze
 • Braşov – 12.675 doze
 • Constanţa – 8.775 doze
 • Cluj-Napoca – 29.250 doze
 • Timişoara – 10.725 doze>
 • Alte două aeronave au aterizat pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj. Cele aproape 30.000 de doze de vaccin au fost aduse la Cluj direct din Belgia și transportate în containere cu gheaţă carbonică. Acestea vor fi depozitate la Spitalul Militar și în funcție de cerere vor fi distribuite mai departe în centrele de vaccinare din zona de sud-vest.

  Dr. Doina Baltaru, comandant spitalul Militar din Cluj: Congelate în condiţiile de minus 80 de grade, minus 70 de grade. Ne vom strădui ca dozele necesare să ajungă fără a irosi din acest vaccin preţios.

  În Capitală, dozele de vaccin sunt ţinute la Institutul Cantacuzino. De aici, vor fi transportate de către armată către spitalele din Bucureşti dar vor fi trimise doze de vaccin şi către judeţele din apropiere – Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman şi Argeş.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow