9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Alimentaţia oamenilor este mai puţin diversă ca oricând. Jumătate din caloriile consumate la nivel global provin de la trei plante

Din cele aproape 6.000 de plante care au fost consumate de oameni de-a lungul istoriei cunoscute, în prezent doar trei asigură 50 la sută din caloriile consumate la nivel global: grâul, orezul şi porumbul, scrie The Guardian. Iar dacă mai adăugăm şi cartofii, orzul, uleiul de palmier, soia şi zahărul, avem 75% din toate caloriile consumate.

Acest lucru poate părea bizar, dată fiind varietatea enormă de produse alimentare care pot fi cumpărate din hipermarketuri, spune Polly Russell, specializată în istoria alimentaţiei, însă bogăţia ofertei este doar o iluzie. „Aparent avem o gamă incredibilă de varietăţi, poate mai mult ca oricând, când vine vorba de numărul produselor disponibile pentru consumatori.

Însă diversitatea recoltelor, la nivel global a scăzut. Marea majoritate a produselor pe care le vedem în magazine sunt făcute cu un număr limitat de ingrediente, precum grâul, porumbul, uleiul de palmier şi soia”, spune aceasta. Dan Saladino, un scriitor specializat în alimentaţie, spune la rândul său că diversitatea dispare, treptat, şi când vine vorba de soiuri, nu doar de specii.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow