17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Alertă în România. Posibil caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus descoperită în UK

Este alertă în România după ce au apărut suspiciuni că noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie a ajuns şi în ţara noastră. Ar fi fost identificată la un bărbat internat acum la Institutul Matei Balş din Capitală şi supus analizelor.

Între timp, autorităţile au anunţat că vor intensifica procesul de vaccinare astfel încât în mai puţin de 2 săptămâni să înceapă etapa a doua, în care vor fi vaccinaţi vârstnicii şi bolnavii cronici.

La Institutul Matei Balş este internat un bărbat despre care medicii au bănuiala că ar fi infectat cu noua tulpină de coronavirus. Pacientul a ajuns vineri în Institut, cu simptome specifice infecţiei Covid.

Dr. Cătălin Apostolescu,, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş: „În momentul de față este o suspiciune. Vorbim de niște probe de laborator la care s-au identificat niște mutații. Se va face secvențierea să vedem dacă este vorba de noua tulpină sau nu, dar așa cum arată probele este o suspiciune destul de mare.’”

Surse din cadrul Institutului spun că persoana suspectată că ar avea noua tulpină de coronavirus este un bărbat în vârstă. Se pare că acesta nu a fost în Marea Britanie, aşa că, dacă analizele vor confirma că este infectat cu noua tulpină, ancheta epidemiologică trebuie să stabilească de unde a luat virusul cu mutație.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow