1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

Agenda lunii mai pentru afaceri: Terminarea stării de urgență, șomajul tehnic și declarația unică, printre chestiunile majore de gestionat

Mai 2020 este a treia lună acoperită de starea de urgență decretată de șeful statului și, deși se pregătesc unele măsuri de relaxare, lucrurile nu vor reveni atât de repede la normal. Pe de altă parte, există obligații fiscale majore care trebuie gestionate în mai, dintre care amintim depunerea declarației unice pentru persoanele fizice și interacțiunea cu statul pentru obținerea banilor de șomaj tehnic pentru luna anterioară.

1. De azi se depun cereri pentru acordarea de la stat a banilor de șomaj tehnic pentru aprilie 2020. Deși vorbim de o sărbătare legală (Ziua Muncii), angajatorii pot începe deja să depună documentația pentru obținerea banilor de la stat pentru indemnizațiile brute de șomaj tehnic aferente perioadei 1-30 aprilie 2020. Asta pentru că actele necesare se depun exclusiv online, iar aplicația care le preia este funcțională non-stop. Indemnizațiile brute vor veni în 15 zile de la solicitare, iar apoi, în trei zile lucrătoare, indemnizațiile nete vor trebui să ajungă la salariați. Taxele se vor declara și plăti în iunie 2020.

2. 14 mai 2020 e ultima zi a stării de urgență (teoretic). Perioada pentru care a fost decretată starea de urgență urmează să înceteze la finele zilei de 14 mai, iar autoritățile au dat de înțeles că urmează unele măsuri de relaxare, începând cu ziua de 15 mai. Totuși, în privința afacerilor, restricțiile vor fi ridicate treptat, în baza unui plan de reactivare a activităților economice.

citeste continuarea pe avocatnet

DE LA ACELAȘI AUTOR

Modelele de pantaloni care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat (P)

  Pantalonii sunt piese vestimentare elementare. Prin urmare, este necesar...

Cum sa transformi rezolutiile de An Nou in realitate: 3 trucuri utile

  Poate parea ca rezolutiile de Anul Nou au devenit...

Xenoboții, leac sau armă?

Xenoboţii pot vindeca boli, dar pot fi şi arme...

Studiu. Efect neașteptat al pandemiei: oamenii par mai atrăgători când poartă mască de protecție

Oamenii de știință din Marea Britanie par să fi...

Se întoarce iarna. Cod galben de vânt și ninsori la Iași și în alte județe

Mai multe avertizări meteo valabile și pentru județul Iași...