15.8 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022

Activitati deosebite in incheierea sarbatorii de la Liceul Teoretic „Ion Neculce” Targu Frumos

- Advertisement -

Zilele Liceului Teoretic „Ion Neculce” din orasul Targu Frumos s-au incheiat la finalul saptamanii trecute cu doua activitati de amploare. Joi, 18 aprilie a.c., scoala a organizat la Casa de Cultura „Garabet Ibraileanu” un simpozion judetean cu participare internationala.

Au fost prezenti reprezentanti ai administratiei locale, ai Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, delegatii scolare din Chisinau, Ucraina, Iasi si Pascani si prof. univ. dr. Dumitru Boghian, Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava.

Dupa discursurile invitatilor, au avut loc si momente artistice puse in scena de elevi.

Vineri, 19 aprilie, tot in institutia de cultura, Liceul „Ion Neculce” a organizat conferinta „Noile si vechile religii seculare. Comunismul si corectitudinea politica”, la care a fost invitat prof. univ. dr. Nicu Gavriluta – Facultatea de Filosofie si Stiinte Social – Politice din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Printre altele, profesorul iesean a discutat si despre ce inseamna valorile autentice.

Ziua de vineri s-a incheiat cu o actiune mai putin intalnita si anume, „Traditii culinare antice”, in parteneriat cu Asociatia Culturala „Geto-Dacii” din Moldova. S-au gatit mancaruri ca odinioara, impreuna cu elevii si profesorii.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow