11.3 C
Paşcani
luni, mai 20, 2024

Activitati de comemorare a folcloristului Alexandru Vasiliu, la Tatarusi

Elevii si localnicii din comuna Tatarusi l-au comemorat vineri, 22 martie, pe invatatorul folclorist, Alexandru Vasiliu, personalitate marcanta pentru comunitate. Ziua a inceput cu o slujba de pomenire la mormantul fostului dascal. Apoi, la Centrul Cultural care ii poarta numele au avut loc scenete, un simpozion, poezii si strigaturi din opera tataruseanului.

Imbracati in portul popular traditional, elevii au adus un omagiu celui care si-a dedicat o mare parte din viata, invatamantului din Tatarusi.

Mentionam ca Alexandru Vasiliu s-a nascut pe 15 ianuarie 1876. A urmat primele clase de școală primară în satul natal, apoi a continuat 2 ani la Școala primară din Fălticeni. Între anii 1890-1895 a fost elev la Școala normală „Vasile Lupu” din Iași. La 1 octombrie 1895, intră în învățământ în satul natal, învățătorul Alexandru Vasiliu, profesând până la ieșirea la pensie, la cerere, la 15 septembrie 1929.  Pe 23 martie 1945, a trecut la cele vesnice la Drăghici, judeţul Argeş, unde se afla în refugiu.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70