22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021

Activități cultural-artistice care ne așteaptă în luna mai

fashiondays.ro
credius.ro
oferta.oceancredit.ro
creditfix.ro
vivacredit.ro
creditprime.ro
answear.ro
elefant.ro
horacredit.ro/

Ultimele știri

Ultima lună de primăvară aduce o serie de activități cultural-artistice.

Casa de Cultură Mihail Sadoveanu din Pașcani va organiza în luna mai mai multe manifestări menite să diversifice viața culturală din municipiu.

Astfel, duminică, pe 9 mai, va fi organizat un concurs de desene online pentru a marca Ziua Europei. Tot în luna mai, va avea loc a VI-a ediție a simpozionului dedicat academicianului Constantin Ciopraga.

Și în orașul Hârlău, luna mai aduce mai multe evenimente frumoase. Ziua Eur opei va fi sărbătorită pe 9 mai, prin organizarea unui spectacol artistic în aer liber, organizat pentru publicul de toate vârstele. Un alt eveniment important este dedicat sărbătoririi Zilei Eroilor.

O noutăte la Casa de Cultură din Hârlău este și organizarea unor cursuri de balet pentru cei mici. Sub îndrumarea unor profesori cu experiență, copiii au început de miercuri, 5 mai, lecțiile de balet. Potrivit spuselor directorului de la instituția culturală, Adrian Băhnăreanu, micuții încă se mai pot înscrie la cursurile de balet.

La Târgu Frumos, Casa de Cultură este tranformată deocamdată în centru de vaccinare, unde funcționează două fluxuri.

Pentru cei care vor să se bucure de manifestările artistice dintr-un oraș care cultivă educația și viața culturală, este bine să știe că vor avea loc mai multe spectacole la Opera Națională Română din Iași. Miercuri, pe 12 mai, va avea loc o gală de balet, iar vineri, pe 14 mai doritorii pot achiziționa bilete pentru un recital.

Sunt vești bune și pentru cei pasionații de teatru. În acest weekend va fi pus în scenă la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași spectacolul de teatru „Plugarul și Moartea”. Sâmbătă și duminică, pe 22-23 mai, puteți merge să vedeți „Orașul cu fete sărace”, iar în ultimul weekend din luna mai spectatorii vor avea sansa să se bucure de două binecunoscute piese de teatru „Chirița în Provinție” și „Gaițele”.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.3 ° C
22.8 °
19.9 °
88 %
2.8kmh
34 %
joi
30 °
vin
31 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI