More

  A fost descoperita o creatura cu totul speciala: Are corpul impartit in doua, jumatate femela, jumatate mascul

  Oamenii de stiinta au dat, din intamplare, peste o albina din specia Megalopta amoena cu totul speciala. Aceasta e si femela si mascul, dar nu e hermafrodita, ci e afectata de ginandromorfie.

  Parca cineva ar fi trasat o linie verticala, pe mijlocul trupului sau, iar partea stanga are trasaturi masculine, in timp ce dreapta, feminine, arata Live Science.

  Gasita intr-o padure din Panama inca in stadiul de larva, in stupul sau, aceasta a fost observata, alaturi de rudele sale. Nu imediat oamenii de stiinta au observat particularitatea sa, ci abia cand insecta a ajuns la maturitate, iar diferentele erau vizibile.

  Antenele de pe fiecare parte a capului sunt diferite, fiecare specifica sexului sau, iar partea femeiasca are o mandibula mai bine dezvoltata. In plus, picioarele sale, tot de pe partea femeiasca, sunt mai „paroase”, pentru a-i sluji la recoltarea de polen.

  E prima oara cand in randul acestei specii se gaseste un astfel de individ, se arata intr-un raport publicat de Journal of Hymenoptera Research.

  Oricat de ciudata ar parea ginandromorfia, aceasta se poate prezenta si sub alte forme. Fata corpului sa apartina unui gen, iar spatele, celuilalt.

  Iar lucrurile pot deveni chiar mai bizare, cu trasaturi ale ambelor sexe amestecate, ca intr-un mozaic, dupa cum a aratat un studiu din 2013.

  Ginandromorfia a fost observata la insecte, crustacee, serpi si chiar pasari. In plus, ea nu se rezuma doar la piele sau pene, la aspectul exterior. Jumatate de creier e din punct de vedere genetic masculin, iar jumatate, feminin, dupa cum a aratat o alta cercetare din 2003, publicata de Proceedings of the National Academy of Sciences.

  Sursa Ziare.com

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  COD GALBEN de caniculă și vânt în cinci județe din Moldova

  Interval de valabilitate: 07 și 08 august; Fenomene vizate: caniculă, intensificări ale vântului; Zone afectate: conform textului și hărții Pe arii extinse în regiunile sudice și estice...

  60% dintre ieşenii pozitivi au fost recent pe Litoral. Familii întregi, internate în spital

  Cifre de-a dreptul alarmante obţinute de Ziarul de Iaşi de la autorităţile medicale care se ocupă de pandemie. Spun acestea că, în ultima perioadă,...

  Record de decese și de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

  În ultimele 24 de ore au fost 1.378 de cazuri noi de COVID-19, din 23.956 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de...

  Opinii