15.2 C
Paşcani
sâmbătă, mai 4, 2024

Acțiune de informare despre accesarea fondurilor în legumicultură, la Târgu Frumos

C.P. Reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană Iași au participat la data de 8 februarie 2022 la o întâlnire de informare în Orașul Târgu Frumos.
Au fost prezentate informații privind: condițiile de accesare a programului de susținere a producției de tomate în spații protejate pentru anul 2023 (beneficiari, condiții de eligibilitate, perioada de valorificare a producției, valoarea maximă a ajutorului de minimis, modul de acordare și modalitățile de verificare și control, documentele necesare).
Legumicultorii au evidențiat dificultățile cu care s-au confruntat în anul 2022 și posibilitățile de sprijin instituțional pentru depășirea acestora.
Fermierii au solicitat informații privind: plățile directe, sprijinul cuplat pentru legumicultură, fondurilor europene pentru investiții în consolidarea exploatațiilor, investiții în fermele de mici dimensiuni, sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, investiții în sectorul legume și/sau cartofi.
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi în aer liber
Pentru perioada următoare va fi organizată o întâlnire de informare și consiliere privind accesarea fondurilor europene din Planul Național Strategic, cu prezentarea detaliată a plăților directe, ecoschemelor și intervențiilor.
La eveniment au participat reprezentantul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, consilieri ai Direcției pentru Agricultură Județeană Iași, reprezentanți ai Oficiului Fitosanitar Județean Iași.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70