13.8 C
Paşcani
duminică, aprilie 28, 2024

Unic: directoarea PNL a Școlii Ruginoasa a sistat în instanță construirea unei grădinițe de către primarul PSD

Situație neobișnuită într-o comună din județul Iași. În noiembrie 2022, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din comuna Ruginoasa a obținut o sentință definitivă de sistare a lucrărilor la o grădiniță care era ridicată pe un teren din vecinătate. Proiectul pentru această grădiniță îi aparține Primăriei din comună, iar banii provin de la Banca Mondială.

În disperare de cauză, pentru a debloca lucrările, Primăria a apelat la o cale extraordinară de atac – o contestație în anulare care se va judeca pe 31 ianuarie, la Tribunalul Iași.

Este a doua oară în decurs de doi ani când Școala a blocat șantierul, prima data, după o reclamație la Inspectoratul Teritorial în Construcții. Primarul din localitate, membru PSD, acuză o lucrătură PNL, partidul din care face parte directoarea Școlii, care este și consilier local liberal.

O directoare rebelă

Construcția grădiniței din Ruginoasa a iscat un conflict între Școala Gimnazială „Al.I. Cuza” și Primărie încă de la momentul la care instituția din urmă a emis autorizația de construire, în iulie 2020.

Situația este cu atât mai ciudată cu cât, în mediul rural, foarte multe dintre lucrurile de care are nevoie o școală – reparații, bani de naveta pentru o parte din cadrele didactice etc – depind de pixul primarului.

Continuare pe REPORTER IS.RO 

Alte articole