11.3 C
Paşcani
duminică, mai 19, 2024

Nemulțumiri după închiderea centrului pentru „Zilele Pascaniului”. Scena pentru spectacole, aproape de intrarea in biserica. Pantazi: Este un abuz…!

Centrul municipiului Pașcani a fost închis in mod ilegal pentru organizarea Zilelor Municipiului Pașcani. Afirmația a fost făcută de consilierii din opoziție in cadrul ședinței legislativului local din 28 iulie a.c. Fostul primar, Dumitru Pantazi a atras atenția ca ar fi fost necesară o hotărâre aprobată de aleșii local pe motiv ca străzile Ștefan cel Mare si Moldovei, aflate in domeniul public al municipiului au fost închise pentru traficul rutier si sunt folosite pentru activități comerciale, in baza unor contracte încheiate cu cei care ocupa spațiile respective. Pantazi a mai spus ca mutarea locului de desfășurare a celor trei zile de sărbătoare, de la stadion in centrul municipiului ar fi fost făcută in mod abuziv si a solicitat explicații primarului

In același context consiliera Gabriela Nedelcu a atras atenția ca centrul orașului a fost închis cu o zi mai devreme, fără informarea populației iar din acest motiv in cursul zilei de miercuri s-a circulat cu dificultate si au fost blocaje pe rutele ocolitoare.

Măsurile luate de Primărie au fost criticate si de președintele de ședința consilierul PNL Alexandru Nemtanu. El a precizat ca este nevoie de mai multa transparență in astfel de situații.

Criticile nu au fost pe placul reprezentanților Primăriei. Viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi, președintele Comisiei de organizare a Zilelor Municipiului Pașcani le-a reproșat unor consilieri ca au lipsit de la ședințele când au fost discutate aceste probleme. In replica,  consilierul Sorin Olariu a precizat ca a refuzat sa mai participe la ședințele de organizare din cauza atitudinii viceprimarului.

De asemenea primarul municipiului a spus ca va analiza împreună cu juriștii instituției dacă demersurile de închidere a centrului orașului sunt legale sau nu.

Nici cetățenii municipiului nu sunt mulțumiți de măsurile luate de adminsitratia locală. Cei mai afectați sunt locuitorii din blocurile aflate in apropierea scenei unde vor avea loc concertele dar si de pe marginea strazior unde au fost amplasate terasele cu mici si bere sau parcurile de joaca pentru copii. De asemenea si credincioșii care obișnuiesc sa vina la catedrala de langa Primărie sunt nemulțumiți pe motiv ca scena a fost pusă la mică distanta de intrarea in biserica.

Menționăm ca centrul Pascaniului ar urma sa fie deschis marți sau miercuri săptămână viitoare, după igienizarea străzilor, conform precizarilor primarului. Pana atunci circulația rutieră se va desfășura pe rutele ocolitoare iar semafoarele din intersecții au fost blocate pentru fluidizarea traficului rutier.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70