21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Încep lucrările de modernizare pe drumurile județene de la Scobinți și până la Lespezi – FOTO/VIDEO

Drumurile județene de pe raza a cinci comune vor fi modernizate în următorii doi ani. Este vorba despre locul 3 al Axei Rutiere Strategice Iași-Suceava, ce începe de la Scobinti și până la Lespezi. Ordinul de începere a lucrărilor de execuție a fost semnat miercuri, 27 iulie, de președintele Consiliului Județean Iași și constructorul, la fața locului, în comuna Scobinți.

Sursa foto Consiliul Judetean Iasi


Această parte de lucrări este ultima din Axa Iași-Suceava și prevede modernizarea a circa 40 de km, pe DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi. Valoarea investiției este de aproape 20 de milioane de euro, iar constructorul este asocierea Daroconstruct – Rutador.

Întregul proiect prevede modernizarea a aproape 168 de km de drumuri județene din județele Iași și Suceava și conectarea a 22 de unități administrativ-teritoriale urbane și rurale. 92 de km sunt pe raza județului Iași și traversează comunele Rediu, Movileni, Gropnița, Focuri, Coarnele Caprei, Belcești, Cotnari, Ceplenița, Scobinți, Sirețel, Lespezi. Valoarea actualizată a investiției este de peste 487 de milioane de lei.

Potrivit autorităților județene, lucrările la Loturile 1 și 2 vor fi finalizate în toamna acestui an, iar locul 3 are termen de finalizare iulie 2024.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow